Közélet

325 millió forint megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

325 millió forint megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

2013. november 2., szombat
325 millió forint megváltozott munkaképességűek foglalkoztatására

Több mint 870 megváltozott munkaképességű munkavállaló és fogyatékossággal élő foglalkoztatását segíti a kormány azzal a 325 millió forinttal, amelyet pályázat útján nyújt negyvennégy vállalkozásnak - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkársága szombaton az MTI-t.

Az ilyen és ehhez hasonló támogatások nyomán mára tízezerrel több megváltozott munkaképességű ember dolgozik Magyarországon, mint két évvel ezelőtt - írták a közleményben. Az államtitkárság közlése szerint a munkavállalók ruházati termékeket gyártanak, Braille-nyomtatást, munkaközvetítést vállalnak, elektronikai alkatrészek összeszerelését és egyedi terítők, díszpárnák, táskák készítését végzik a munkahelyeken. A munkaadók a támogatást bérekre és járulékaira, valamint költségkompenzációra fordíthatják, de a bérek 25 százalékát nekik kell kitermelniük. Ugyanakkor 181 embernek segítséget nyújtanak ahhoz, hogy a jövőben a versenyszférában találjanak munkát. A megváltozott munkaképességű munkavállalók rehabilitációs foglalkoztatása érdekében az elmúlt két hónapban két további pályázatot hirdettek meg - közölte a szociális ügyekért felelős államtitkárság.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.