Közélet

110 oktatási intézmény csatlakozott a Bringázz a Munkába! kampányhoz

110 oktatási intézmény csatlakozott a Bringázz a Munkába! kampányhoz

2013. november 9., szombat
110 oktatási intézmény csatlakozott a Bringázz a Munkába! kampányhoz

Az idén 110 középiskola és felsőoktatási intézmény csatlakozott közel 400 résztvevővel a Bringázz a munkába! kampányhoz - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szombaton az MTI-vel.

A Magyar Kerékpárosklub az NFM partnereként hetedik éve szervezi évente kétszer, tavasszal és ősszel a Bringázz a munkába! (Bam!) kampányt. A résztvevők egy online naptárban gyűjtik a letekert kilométereiket, és ha a megjelölt időszakban legalább 8 alkalommal kerékpárral mennek munkahelyükre vagy az iskolába, a kampány végén díjakat nyerhettek. A kerékpárosklub a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és az Emberi Erőforrások Minisztériumával közös őszi kampányban először célozta meg az oktatási intézményeket is. A kezdeményezéshez mintegy 110 középiskola és felsőoktatási intézmény csatlakozott közel 400 résztvevővel. A "Válts bicajra, és több marad az élményekre!" üzenetet hirdető őszi kampányba összesen több mint 2 ezer intézmény regisztrált. A mintegy 7 ezer résztvevő közül 2 ezren először vettek részt a játékban. A közlemény szerint a tavaly őszi 1 millió kilométer után ezúttal 1,4 millió kilométert tekertek a vállalkozó kedvű kerékpárosok. A bringával munkába járók az idén ősszel 206 tonna szén-dioxid kibocsátástól óvták meg a légkört, és 38 millió forint benzinpénzt spóroltak meg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.