Sport

Vízilabda: Szolnokon lesz a magyar kupa négyes döntője

Vízilabda: Szolnokon lesz a magyar kupa négyes döntője

2013. október 9., szerda
Vízilabda: Szolnokon lesz a magyar kupa négyes döntője
ahid_deb_12_il

A férfi vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjét a szövetség (MVLSZ) szerdai bejelentése szerint Szolnokon, a hivatalosan az esemény alkalmával avatandó új uszodában rendezik meg.

"A sportág szempontjából nagy jelentőséggel bír a beruházás, az egész hazai vízilabda-társadalom örül annak, hogy Szolnoknak új fedett uszodája lesz. Ennek a megünneplésére nagyszerű alkalom a Magyar Kupa négyes döntője" – közölte

Nemcsik Balázs

, az MVLSZ főtitkára a szövetség honlapján. Hozzátette: a szolnoki az első olyan uszoda, amely a társaságiadó-kedvezmények (TAO) adta lehetőségek kihasználásával épült fel, új infrastruktúrát teremtve ezzel.

Mohi Zoltán

, a szolnoki klub ügyvezető elnöke a beruházásról szólva elmondta, hogy a meglévő 33 méteres medencét fedték be egy végleges, nem könnyűszerkezetes tetővel, mellé pedig egy főépületet alakítottak ki. Ott kaptak helyet a szociális helyiségek, az öltözők, az emeleten irodák, konditerem és egyéb helyiségek. A medencetér mellett egy 530 fős lelátó készült el, az uszoda befogadóképessége ugyanakkor alkalmanként 1100 főre emelhető. A főépület mellett egy kültéri, kombinált, rekortánnal borított sportpályát is felépítettek, ahol a labdarúgásnak, a lábtenisznek és a kosárlabdának lehet hódolni, emellett egy 10x10 méteres melegvizes medencét is kialakítottak. A beruházás nettó 870 millió forintba került, amelynek 70 százalékát a TAO-pénzekből finanszírozták. A hivatalos avatás előtt várhatóan már az új uszodában bonyolítják le az október 19-re kiírt Szolnok-Vasas bajnoki rangadót is. A kupa négyes döntőjébe a Szolnoki Dózsa-KÖZGÉP VSC, a Kaposvári VK, az A-Híd Szeged VE és a TEVA-Vasas jutott be. Az elődöntők párosítását november 4-én készítik el.

Az MK-finálé programja:

november 16., szombat:

1. elődöntő 14.45 2. elődöntő 16.30

november 17., vasárnap:

döntő 16.15

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.