Sport

Vízilabda: nem sikerült borítani a papírformát az OB I/B-ben

Vízilabda: nem sikerült borítani a papírformát az OB I/B-ben

2013. október 31., csütörtök
Vízilabda: nem sikerült borítani a papírformát az OB I/B-ben

A vízilabda OB I/B 6. fordulójában a csoport legjobb két csapata ellen szállt vízbe megyénk két gárdája. A szegediek nagy küzdelemre késztették ugyan a bajnoki cím első számú esélyesét, az Újpest VUSE-t, míg a vásárhelyiek a második negyed közepéig tartották a lépést a második helyezett Neptun VSC ellen, de ezúttal egyik csapatunknak sem sikerült borítani a papírformát.

Szegeden a négy mérkőzés után is hibátlan mérleggel rendelkező újpestiek kezdtek jobban és a második negyed közepéig egy-két góllal vezettek is a vendégek. A negyed hajrájában

Sánta Dániel

előnyből lőtt góljával utolérte a fővárosiakat a hazai gárda, de a nagyszünetre a vendégek vonulhattak egygólos előnnyel pihenőre. Szünet után két góllal elhúzott a lila-fehér együttes, amelyet a remekül játszó

Dávid Zoltán

(7 gólt lőtt) és

Benczúr Márton

(5 gólig jutott) gólerős játékával előbb négyre, majd a negyedik negyed közepén már hat gólosra növelték a vendégek, akik végül megérdemelten nyerték meg a találkozót.

Férfi vízilabda OB I/B "B" csoport 6. forduló:

Szegedi Vízipóló Suli - Újpest VUSE 12-16 (2-3, 4-4, 3-5, 3-4)

Szegedi Sportuszoda. Vezette: Füzesi Zs., Kovács Cs. T.

SZVPS:

Balogh Á. - Varga P. 1, Vincze M., Lehmann I., Sánta D. 2, Jansik 4, Németh Z. 2.

Csere:

Éles V. 1, Török A., Lakatos M. 2, Tóth D., Szabó II. Z., Makra Zs.

Edző:

Éles Vilmos.

Gólok emberelőnyből:

4/12, ill. 3/13.

Gólok büntetőből:

1/1, ill. 3/3. A vásárhelyiek remekül kezdtek a jóval esélyesebb fővárosiak otthonában, hiszen Szabó János előnygólját követően Barna Tamás előbb akcióból, majd büntetőből is betalált. A negyed végére a hazaiak egyenlíteni tudtak ugyan, de a második negyed közepén ismét vezetni tudtak a Bertók-tanítványok. A folytatásban azonban már egyre jobban kijött a két csapat közötti különbség és kilenc perc alatt hét gólt lőtt zsinórban a Neptun. Az utolsó negyedben is a hazaiak akarata érvényesült és végül fölényessé tették győzelmüket.

Férfi vízilabda OB I/B "B" csoport 6. forduló:

Neptun VSC - Hódmezővásárhelyi VSC 19-9 (3-3, 5-2, 5-1, 6-3)

Budapest, hajós Alfréd uszoda. Vezette: Tordai G., Homonnai D.

HVSC:

Arany S. - Szabó J. 2, Varga M., Pölös G., Orosz R., Kristó V., Barna T. 5.

Csere:

Balog Z. (kapus), Kapu T., Gallyas, Csuka F., Fodor Á., Vígh Cs., Könyves.

Edző:

Dr. Bertók Gyula.

Gólok emberelőnyből:

3/7, ill. 2/8.

Gólok büntetőből:

-, ill. 1/2.

A 6. forduló további eredményei:

Csabai Csirkefogók VK - Szolnoki VSK 13-15, Debreceni EAC - Kanizsa VSE 10-18. A Debreceni Civis PVSE szabadnapos volt.

A bajnokság állása:

1. Újpest VUSE 5 5 0 0 +69 15 2. Neptun VSC 6 4 1 1 +20 13 3. Kanizsa VSE 5 4 0 1 +19 12 4. Szolnoki VSK 5 3 0 2 +4 9 5. Szegedi VPS 4 2 1 1 +13 7 6. Hódmezővásárhelyi VSC 5 2 0 3 +11 6 7. Csabai Csirkefogók VK 6 1 0 5 -29 3 8. Debreceni Civis PVSE 5 1 0 4 -41 3 9. Debreceni EAC 5 0 0 5 -66 0 A Bánki VSE törölve. A hétvégén nem rendeznek fordulót a vízilabda OB I/B-ben, a jövő hétvégi 7. fordulóban megyei rangadóra kerül sor, a Hódmezővásárhelyi VSC a Szegedi Vízipóló sulit fogadja november 9-én szombaton 12 órakor a Gyarmati Dezső uszodában. A forduló további párosítása: Szolnoki VSK - Neptun VSE, Újpest VUSE - Debreceni Civis PVSE, Kanizsa VSC - Csabai Csirkefogók VK. A Debreceni EAC csapata szabadnapos lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.