Közélet

Változnak a szemétdíj-számlák is a rezsicsökkentéssel

Változnak a szemétdíj-számlák is a rezsicsökkentéssel

2013. október 23., szerda
Változnak a szemétdíj-számlák is a rezsicsökkentéssel
kuka_05_il

Külön rendeletben állapítja majd meg a szakminiszter a hulladékgazdálkodási közszolgáltatók által alkalmazható számlaképet az Országgyűlés Fogyasztóvédelmi bizottsága által benyújtott módosító javaslat szerint.

A számlaképről szóló rendelet megalkotását a felhasználó és a közszolgáltató közötti elszámolás egységesítése, átláthatóságának, valamint a fogyasztók megfelelő tájékoztatásának biztosítása indokolja, amely a közszolgáltatási ágazatokban megvalósuló szabályozás mintájára történik - áll a parlament honlapján olvasható bizottsági javaslat indoklásában. A módosítás közvetlenül kapcsolódik a rezsicsökkentésre vonatkozó jogalkotási folyamathoz. Az áram- és gázszolgáltatók számlaképére már február óta egységes szabályozás vonatkozik. A fejlesztési miniszter által jegyzett rendelet szerint színes háttérrel kiemelve kell feltüntetni az elszámolási időszakot, a fizetendő összeget és annak befizetési határidejét. Meg kell jeleníteni a számlán azt is, hogy mennyi a fogyasztó megtakarítása az adott számlában elszámolt időszakban és 2013. január 1-jétől összesen. Hibás számlakép miatt az elmúlt hónapokban több közműszolgáltatóra szabott ki egyenként több milliós bírságot a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság, amely az idén fokozottan ellenőrzi a rezsicsökkentéssel kapcsolatos szabályok betartását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.