Közélet

Újra utazhatunk a legendás 424-es mozdonnyal!

Újra utazhatunk a legendás 424-es mozdonnyal!

2013. október 31., csütörtök
Újra utazhatunk a legendás 424-es mozdonnyal!
424albatrosz_nyugati_foto

Gasztronómiai és időutazás egy százéves gőzmozdony nosztalgiakocsijában - különleges, dél-alföldi régiót is érintő utazásokra invitál a MÁV Nosztalgia Kft.. November végére a magyar gőzmozdonygyártás leghíresebb sorozatú mozdonyát is újra üzembe helyezik.

Európában is híres és egyedülálló járatokat indít a MÁV Nosztalgia Kft. külföldi és belföldi utakra egyaránt: utasai százéves mozdonyok vontatta nosztalgiakocsik ablakaiból tekinthetik meg az ország leggyönyörűbb vidékeit, sőt akár a határon túlra is utazhatnak a különleges hangulatot és magas színvonalú kiszolgálást biztosító járattal. Az Élményvonatra helyet foglalóknak az utazás során családias hangulatban számos érdekes programról, apró meglepetésről gondoskodik a vonat személyzete.

Élményvonat érkezik a szegedi halfesztiválra

"A vasfüggöny leereszkedését követően a Nyugat egyre nagyobb érdeklődéssel fordult a retrónak nevezett irányzatok felé, Magyarország izgalmas célpont lett a német, angol és amerikai turisták számára. Eleinte a régi gőzmozdonyokat újítottunk fel és állítottunk ismét szolgálatba, majd az utasok igényei és a kor kihívásai alapján bővítettük kínálatunkat, de a cég életében az elmúlt húsz év folyamatos útkeresést, fejlődést hozott" - mesélt a kezdetekről

Szendrey András

, a MÁV Nosztalgia Kft. igazgatója. Fontosnak tartották, hogy az utast ne csak pusztán eljuttassák a kiszemelt célállomásra, de magát az utazást is szórakoztatóvá varázsolják. Az étkezőkocsikon gasztronómiai különlegességekkel kínálták meg az utasokat, a Gyertyafény Expressz fedélzetén emellett az adott tájakra jellemző borokat és különlegességeket is kóstolhattak. A gyorsuló igényekhez igazodó, 100-120 km/h-s sebességre is képes járataikat új szolgáltatásokkal indították: az Élményvonat fedélzetén nagy számú személyzet gondoskodik a jó hangulatról táncos-zenés rendezvényekkel, a gyerekeknek játszókocsival, utastájékoztatókkal, kvízekkel és ajándékokkal. Emellett igyekeztek az árakat is a lehető legkedvezőbben alakítani, hogy az Élményvonat élményéről a szerényebb anyagi helyzetben lévőknek se kelljen lemondania.

szendrey_andras01_gs

A Szegedről hamarosan Bécsbe induló

Adventi Expressz

mellett (melyre

portálunk játékával

is nyerhet páros jegyet) több külföldi útra is jegyet válthatunk a cégnél. Erdély leggyönyörűbb vidékeit járja be a Drakula Expressz, melynek fedélzetén a vidék ízletes italkülönlegességei mellett stílusosan Bloody Maryt is fogyaszthatunk. Nagy népszerűségnek örvend a Semmeringbe közlekedő járat, valamint elsősorban Krakkó irányába több napos, "elalvós vonatok" is indulnak. Belföldön is akad azonban bőven látnivaló, a járatok indulását rendezvényekhez is igazítják: jövő nyáron Szegedre, a Nemzetközi Tiszai Halfesztiválra is érkezik majd egy. A "halas járat" a gasztronómiai kavalkád és Szeged nevezetességei mellett Ópusztaszert és az emlékparkot is bemutatja majd utasainak a tervek szerint.

Budapesten száguld a 424-es csatahajó

Ugyan a régi járművek rendbehozatala és fenntartása igen költséges, az utóbbi időkben igazi kuriózumokkal bővülhetett a MÁV Nosztalgia Kft. gépparkja. "Tavaly a világhírű, akkor századik születésnapját ünneplő Orient Express kocsit újítottuk fel kívülről és belülről egyaránt. Idén legnagyobb szenzációnak a 424-es mozdony rendbetéte számít, amelyet a magyar gőzmozdonygyártás egyik legnagyobb büszkeségeként tartunk számon, még az

LGT híres számában

is szerepelt. November 22-én, ünnepélyes keretek között indítjuk el egy Budapesti körútra, a lokomotívosok szíve talán örömmel telik majd meg, ha látják a híres járatot a főváros fényeiben elhaladni" - mesélte Szendrey András.

(X)

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.