Közélet

Tüntetők fogadták Szegeden Bajnait és Mesterházyt + FOTÓK, VIDEÓ

Tüntetők fogadták Szegeden Bajnait és Mesterházyt + FOTÓK, VIDEÓ

2013. október 3., csütörtök
Tüntetők fogadták Szegeden Bajnait és Mesterházyt + FOTÓK, VIDEÓ
tuntetes06_gs

"Ti csak ledönteni tudtok, országot és műszobrot" - ilyen és ehhez hasonló transzparensekkel fogadták az MSZP klubjában, Szegeden Bajnai Gordon egykori miniszterelnököt és Mesterházy Attilát, a szocialista párt elnökét.

Az ellenzéki összefogás két arca,

Bajnai Gordo

n, az Együtt-PM elnöke és

Mesterházy Attila,

az MSZP miniszterelnök-jelöltje a 2014-es országgyűlési választáson induló négy Csongrád megyei jelöltet, köztük a két szegedit -

Bátyai Edinát,

a szabadtéri játékok leváltott igazgatóját és

Szabó Sándort, Botka László

kabinetfőnökét - jöttek bemutatni a sajtónak. A politikusok a szegedi polgármester és több MSZP-s képviselő kíséretében érkeztek a párt belvárosi székházába csütörtök 15 órára, akiket mintegy húsz tüntető fogadott a Szegfű Klub előtt, olyan transzparensekkel, mint: "Ti csak ledönteni tudtok, országot és műszobrot", "Együtt tettétek tönkre az országot", "Bukott baloldal", "Lopósok, bűnözők", vagy épp az "El a kezekkel a fizetésektől, nyugdíjaktól". http://www.youtube.com/watch?v=ZAUGIB7xoM8&feature=youtu.be

A Fidesz-KDNP szegedi szervezete is tiltakozott a látogatás ellen. Egy sajtóközleményt juttatott el szerkesztőségünkbe, amit alább változtatás nélkül közlünk.

Szeged nem kér többet azokból, akik a családoktól mindig csak elvettek!

A szegediek nem kérnek többet a bukott baloldalból, ugyanazokból, akik tönkretették az országot. A szocialisták csaknem Görögország sorsára juttatták Magyarországot. Tönkretették, eladósították, elszegényítették a magyar családokat. Tizenötször emelték a rezsi árakat. Háromszorosára emelték a gáz árát, kétszeresére a villany árát. A baloldalon semmi sem változott. Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon, ahogy régen, úgy ma is a mohó multikat és a rossz bankárokat szolgálják. A Gyurcsány-Bajnai-kormány megduplázta a munkanélküliséget, százezreket taszított devizahitelekbe, itt Csongrád megyében is. Sorozatos megszorításokkal sújtották a magyar embereket, a fizetés felét elvitte a magas adó, a másik felét a rezsi. A szocialisták csökkentették a béreket, a nyugdíjakat és a családtámogatásokat is. Ha rajtuk múlna, ma is eltörölnék a rezsicsökkentést, újra magas adókkal sújtanák újra a fizetéseket, családok ezreitől vennék el a családi adókedvezményt és csökkentenék a minimálbért. Magyarország az elmúlt 3 évben talpra állt, önerejéből visszafizette a bukott baloldal által felvett IMF-hitelt, pénzügyileg megerősödött. Ma az ország már elég erős a rezsicsökkentéshez és a családok további adójának csökkentéséhez is. Ma több pénz marad a Csongrád megyei családok és a vállalkozások zsebében is, mint korábban. A Fidesz folytatja a rezsicsökkentést, eddig 9 szolgáltatás ára csökkent és november elsejétől, a tavalyi árnál 20%-kal kevesebbet kell fizetni a gázért, az áramért és a távhőért. Az eddigi 100 ezer forinton túl további havi 3-4 ezer forinttal több marad a családok zsebében. Idén kétszer annyi rászoruló fog tűzifát kapni, mint tavaly. Januártól tovább csökken a kiskeresetű több gyermekes családok adója. A legalacsonyabb jövedelmű 110 ezer családnak gyakorlatilag a zsebében marad a bruttó jövedelme. Egy 100 ezer forintot kereső, két gyermeket nevelő családnak havonta 4 ezer forinttal, egy átlagbért kereső három gyermeket nevelő családnak pedig további 39 ezer forinttal több pénzt marad a zsebében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.