Közélet

Szombatra virradóra is megdőltek a hidegrekordok

Szombatra virradóra is megdőltek a hidegrekordok

2013. október 5., szombat
Szombatra virradóra is megdőltek a hidegrekordok

Szombatra virradóra is megdőlt a fővárosi és az országos napi hidegrekord, ismét a Nógrád megyei Zabaron volt a leghidegebb, ahol mínusz 8,6 Celsius-fokot mértek, de a fővárosban is csaknem mínusz 2 fokig hűlt le a levegő - tájékoztatta az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggel az MTI-t.

Mint írták, a derült éjszaka folyamán sokfelé megdőlt a hidegrekord. Az eddigi leghidegebbet, mínusz 3,8 fokot 1959-ben Kékestetőn mérték. A most mért minimumhőmérséklet ennél 4,8 fokkal alacsonyabb volt, Zabaron mínusz 8,6 fokot regisztráltak. A budapesti abszolút minimumrekord is megdőlt a meteorológiai szolgálat több állomásán. Az eddigi rekordot az 1916-ban Budapest belterületén mért 0,1 fok tartotta. Most szombatra virradóra Pestszentlőrincen volt a leghidegebb, ahol mínusz 1,8 fok volt, ez csaknem 2 fokkal alacsonyabb a korábbinál. Az Országos Meteorológiai Szolgálat szombat reggel közölt veszélyjelzésében azt írta: reggel még sokfelé várható fagy a talaj közelében, az északnyugati megyéket, illetve a magasabban fekvő helyeket leszámítva 2 méteres magasságban is. Késő estétől az ország keleti felén ismét egyre többfelé valószínű fagy, illetve talaj menti fagy. Az előrejelzés szerint szombaton általában derült időre lehet számítani, csapadék nem várható. A Dunántúlon megélénkülhet, a Kisalföldön meg is erősödhet a szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 14 fok között valószínű. Késő estére általában plusz 7 és mínusz 2 fok közé hűl a levegő.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.