Közélet

Szombatra is figyelmeztetést adtak ki a talaj menti fagy miatt

Szombatra is figyelmeztetést adtak ki a talaj menti fagy miatt

2013. október 4., péntek
Szombatra is figyelmeztetést adtak ki a talaj menti fagy miatt
idojaras01_gs

Szombatra is az egész országra figyelmeztetést adott ki a talaj menti fagy miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az előrejelzés szerint hajnalban helyenként mínusz 8 fok is lehet.

A meteorológiai szolgálat péntek este az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésben azt írta, péntekről szombatra virradóra és szombat reggel ismét sokfelé várható fagy a talaj közelében, az északnyugati megyéket leszámítva kétméteres magasságban is. Az előrejelzés szerint szombaton hajnalban néhol párássá válik a levegő. Ezt követően az ország nagy részén túlnyomóan derült, napos időre lehet számítani, csak délután nyugaton lesz több a felhő, csapadék nem várható. Az ország nagy részén mérsékelt marad a légmozgás, de északnyugaton megélénkül, napközben helyenként meg is erősödik a déli, délkeleti szél. Szombatra virradóra a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 4 és plusz 2 fok között alakul, fagyzugos területeken mínusz 8 és mínusz 5 fok közötti értékek is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 14 fok között valószínű. Csütörtökön és pénteken is megdőltek a napi országos és fővárosi hidegrekordok. Péntekre virradóra az országos rekord több mint 4 Celsius-fokkal dőlt meg, a Nógrád megyei Zabaron ugyanis mínusz 9,3 fokot mértek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.