Sport

Szombaton SZUPI Kupán száll a korong Szegeden

Szombaton SZUPI Kupán száll a korong Szegeden

2013. október 10., csütörtök
Szombaton SZUPI Kupán száll a korong Szegeden
frizbi03_gs

Szombaton ismét száll a korong Szeged felett: az UTC-pálya ismét otthont ad az ultimate frizbisek különleges kalaptornájának, a SZUPI Kupának.

Az elmúlt esztendőben nagy sikerrel rendezték meg a szegedi ultimate frizbisek, az UTC-SZUFLA csapata, a frizbis közösség kalaptornáját, a SZUPI Kupát. A kalap-, vagy más néven pick-up torna különlegességét az adja, hogy itt nem csapatok vívnak meg egymással, hanem játéktudásuk, tapasztalatuk alapján az egyéni jelentkezőket sorolják kalapokba, majd azokból sorsolják össze részben irányított módon a csapatok tagjait - azaz akár teljesen amatőrök is kipróbálhatják ezt a látványos és érdekes, fair play alapú csapatsportot. "A játéknap során az eddig más-más csapatokban játszó, vagy éppen a sportággal most ismerkedő kezdő frizbisek csapattársként is megismerhetik egymást, és valódi csapatként fejezhetik be a játékot. Ebből adódóan tehát a tornára egyaránt fogadtuk tapasztalt, kevésbé tapasztalt és kezdő játékosok nevezését is, amit a csapatok szétosztásánál figyelembe fogunk majd venni" - közölte a SZEGEDma.hu-val

Csiszár Tímea

főszervező, aki a szervezési feladatokat a szegedi csapat vezetőjétől,

Nagy Csabától

vette át ez alkalommal. Ahogyan hagyományosan a szegedi frizbis rendezvényeknek, a SZUPI Kupának - amely része a

NowWeMove sportrendezvény sorozatnak

- is a Kertész utcai UTC-pálya ad otthont

Gida Sándor

klubelnök jóvoltából. A verseny szombaton 10 órakor kezdődik, és a tervek szerint 17 óráig tart, a mérkőzések a hosszában kettéosztott futballpályán, két 100x37 méteres játéktéren fognak zajlani 7-7 fős csapatokkal. Mint a főszervező elmondta, a hazai ultimate-es mezőny tagjai mellett idén is lesznek külföldi frizbisek: heten Szerbiából ketten Írországból jönnek korongot reptetni. Ha hinni lehet a meteorológiának, ideális frizbi idő lesz szombaton, 23 fokot és napsütést jósolnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.