Közélet

Szigorodnak a gépjármű műszaki vizsgabiztosokra vonatkozó szabályok

Szigorodnak a gépjármű műszaki vizsgabiztosokra vonatkozó szabályok

2013. október 3., csütörtök
Szigorodnak a gépjármű műszaki vizsgabiztosokra vonatkozó szabályok

A közlekedési hatóság törli a vizsgabiztosok nyilvántartásából azt, aki a jogszabályban meghatározott kötelezettségeit 2 éven belül 5 esetben, vagy pedig egyszer, de súlyosan megszegi, illetve azt is, aki a vizsga során a mérőműszereket illetéktelenül befolyásolja vagy szándékosan valótlan adatokat rögzít.

A szabályok a közúti járművek műszaki vizsgáztatásáról szóló rendeletet módosító tervezetben találhatók, és a kormány honlapján jelentek meg. A törlés 5 évre szól. Azt követően is csak akkor lehet újra vizsgabiztos az illető, ha elvégzi az ehhez szükséges alaptanfolyamot, és azt követően eredményes vizsgát tesz. A közlekedési hatóság akkor függeszti fel a vizsgabiztos tevékenységét, ha a jogszabályban meghatározott kötelezettségeit megszegte, vagy ha elmulasztotta bejelenteni a személyi adataiban, képzettségében, beosztásában és munkaadójában bekövetkezett változásokat. A felfüggesztés az utóbbi esetben az azt megalapozó okok megszüntetéséig, de legfeljebb hat hónapig tarthat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.