Közélet

Szemtől szemben a magyar és a lengyel üzletfelek Szegeden + FOTÓK

Szemtől szemben a magyar és a lengyel üzletfelek Szegeden + FOTÓK

2013. október 4., péntek
Szemtől szemben a magyar és a lengyel üzletfelek Szegeden + FOTÓK
lengyel_magyar11_gs

Üzleti társaságok egymás közötti, nemzetközileg használt nevén „business to business” találkozójának adott otthont pénteken a szegedi Megyeháza, a rendezvényen 13 lengyel és 10 magyar cég képviselte magát.

Két régió, Csongrád megye és Lódz Vajdaság gazdasági összefonódását volt hivatott elősegíteni a két terület önkormányzata, illetve a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, valamint az Enterprise Europe Network szegedi irodája által szervezett esemény. A megnyitón

Vízhányó Ferenc

, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke örömét fejezte ki a találkozó létrejötte okán, mert, mint elmondta, olyan témáról esik szó, ami mindkét félnek közös érdeke, azaz a következő uniós költségvetési ciklusra való közös felkészülésről. A lengyelek részéről felszólaló

Dorota Ryl

marshal-helyettes asszony kitért arra, az eredeti elképzelések szerint Budapesten tartották volna a találkozót,

Magyar Anna

, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke egy személyes beszélgetésük során azonban meggyőzte őt arról, érdemes Szegedre látogatnia a lengyel küldöttségnek. Hozzátette, ugyanakkor nem minden háttér nélküli a döntés, hiszen Lódz Vajdaság régóta jó kapcsolatot ápol Csongrád megyével, rendszeres résztvevői például a hódmezővásárhelyi Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállításnak. Saját régióját bátran meri a magyar beruházók figyelmébe ajánlani, mert, mint kifejtette, mind infrastruktúrájuk, mind adórendszerük vonzóvá teheti őket a befektetni vágyó vállalatok előtt. Az eseményen lengyel almalevelek, konzervek, tejtermékek, különböző édességek és húsipari termékek kóstolására is adott volt lehetőség az erre kihelyezett standoknál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.