Közélet

Szeged a 4. helyen áll az Év Szállása versenyben

Szeged a 4. helyen áll az Év Szállása versenyben

2013. október 8., kedd
Szeged a 4. helyen áll az Év Szállása versenyben

Bár még egy hónapig lehet szavazni, 5 csillagos, több száz fő befogadására alkalmas hoteleket hagyott maga mögött egy kis cserkeszőlői panzió az Év Szállása versenyében. Két hónapja stabilan vezet Hajdúszoboszló, Szeged a negyedik.

Elérkezett a hajrá az Év Szállása versenyben, eddig több mint 22 ezer szavazat érkezett a hazai településekre, illetve szálláshelyekre a Szallas.hu/evszallasa oldalon. Augusztus közepe óta az első helyen nincs változás, Hajdúszoboszló vezet, viszont erős hajrába kezdett Szeged. A Csongrád megyei település 2 hónapja még a 17. helyen szerepelt, de jelenleg már a 4. helyen áll az Év Turisztikai Települése címért küzdők mezőnyében. „Szeged előretörése jól jelzi, hogy a szavazótáborát aktivizálni képes település vagy akár szálláshely milyen látványos eredményeket érhet el viszonylag rövid idő alatt, valójában tehát még semmi sem dőlt el” – kommentálta az adatokat Szigetvári József, a Szallas.hu ügyvezető igazgatója.

Az Év Turisztikai Települése verseny jelenlegi állása:

1. Hajdúszoboszló 2. Eger 3. Balatonmáriafürdő 4. Szeged 5. Balatonfüred 6. Siófok 7. Csesznek 8. Hévíz 9. Zalakaros 10. Gyula

Tiszta és olcsóbb szálláshelyek előnyben

A települések közötti megmérettetéssel párhuzamosan közel 7000 magyarországi szálláshely is versenyben van az Év Szálláshelye címért. Az abszolút listát jelenleg a 2010. május elsején átadott cserkeszőlői Royal Panzió vezeti. „Bár a verseny indulásának pillanatától felhívjuk vendégeink figyelmét a szavazás lehetőségére, a megmérettetés nem hozott komoly változást a hozzáállásunkban. A nyitás óta vendégeink minden rezdülésére odafigyelünk, kiemelten fontos a tisztaság és az, hogy a kategóriához képest magasabb színvonalú kiszolgálást nyújtsunk” – magyarázza az eddigi sikereket Csontos Lajos, a cserkeszőlői Royal Panzió vezetője. A Szallas.hu egy korábbi kutatása szerint a magyarok 54 százaléka az egyszerű, tiszta és ennek megfelelően olcsóbb árkategóriába tartozó szálláshelyeket részesíti előnyben, amit az Év Szállása verseny jelenlegi állása is visszatükröz. A megmérettetés egyébként 2013. november 14-én zárul, a hivatalos eredményhirdetésre 2013. november 28-án kerül sor az Év Szállása díjátadó gálán.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.