Kultúra

Szavazzon az Armel Nemzetközi Operaversenyre!

Szavazzon az Armel Nemzetközi Operaversenyre!

2013. október 14., hétfő
Szavazzon az Armel Nemzetközi Operaversenyre!

Végéhez közeledik az Armel Nemzetközi Operaverseny és Fesztivál Szeged 2013-as programsorozata. A korábbiaknál sokkal több néző kísérte figyelemmel élőben is a bemutatókat, és nyilvánvalóan bővült az előadásokat az interneten követők köre is. Szavazzon weben az operaversenyre!

"Társulatunk külön is köszöni azt a lelkes ünneplést, amellyel a mi produkciónkat,

Verdi

Simon Boccanegra című operájának október 10-i – éppen Giuseppe Verdi születésének 200. évfordulóján tartott – premierjét tüntette ki. A közönségsiker visszaigazolta egyedülálló kezdeményezésünket, hogy a bicentenárium kapcsán – a bőséges dokumentáció alapján megvalósított produkció segítségével – bepillantást nyújtsunk a milánói Scalában 1881-ben tartott ősbemutató előadásba. Két versenyzőnk, a címszerepet alakító román baritonista, Vasile Chişiu és a Fiesco szerepét megformáló olasz basszista,

Stefano Olcese

remek formában énekelt, Pál Tamás kiváló vezényletével kitűnő teljesítményt nyújtottak saját szólistáink és együtteseink, a színház énekkara és a Szegedi Szimfonikus Zenekar" - írta portálunkhoz eljuttatott közleményében

Gyüdi Sándor

, a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatója. Az előadást a francia-német Arte Televízió az interneten élőben közvetítette és a következő hat hónapon át hozzáférhetővé teszi az alábbi címeken:

német nyelvű website,

francia nyelvű website

Aki nem jutott el személyesen a bemutatóra, a felvételeket megtekintve bepótolhatja a hiányt. További előadások: október 18., 19., 20., 25., 26., november 6., 7. (Részletes tájékoztatás a színház internetes oldalán, a www.szinhaz.szeged.hu címen található.) A fesztivál Közönségdíjára kizárólag az interneten lehet szavazni, a fenti címeken, német és francia nyelven az előadás címe mellet levő karika megjelölésével és a Vote gombra klikkeléssel. Egy IP-címről egy német és egy francia nyelvű szavazat adható le, így szavazatát a néző akár meg is oszthatja két különböző produkció között, de természetesen egyetlen kiválasztott produkciót kétszeres szavazattal is segíthet a díj elnyeréséhez - olvasható a színház közleményében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.