Sport

Röplabda: érvényesítette a papírformát az SZTE EHÖK SE

Röplabda: érvényesítette a papírformát az SZTE EHÖK SE

2013. október 23., szerda
Röplabda: érvényesítette a papírformát az SZTE EHÖK SE
noiroplabda02

Vasárnap este Hajdúböszörményben lépett pályára az SZTE EHÖK SE NB II-es női röplabdacsapata, ahonnan magabiztos játékkal hozták haza a győzelmet a szegedi lányok.

Nehéz dolga volt az SZTE EHÖK SE csapatának a HTE ellen, annak ellenére, hogy a kötelezően megszerzendő három pontért indultak el Hajdúböszörménybe.

Molnár Anna

családi okok, a csapatkapitány,

Molcsányi Petra

pedig sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot - jóllehet utóbbi elutazott a lányokkal, hogy a kispadról támogassa őket. Emiatt teljesen új felállásra kényszerültek a Tisza-partiak. Két feladóval a pályán –

Selmeczy Vanda

szélső ütőként szerepelve – kellett helytállni a lelkes házigazda ellen. Az első szettben a szegedieknek sikerült meglepniük a hajdúságiakat gyors centertámadásokkal, amelyekhez érdemben nem tudtak hozzászólni a házigazdák, blokkjaik rendre lemaradtak a mieink támadásairól. Horucziék így el tudtak szakadni az ellenféltől, s a kisebb koncentrációhiányból adódó hullámvölgyeket leszámítva az első játszma nem okozott különösebb fejtörést a Szegednek (25-19). A második játékrész hasonlóan indult, mint az első. Az EHÖK-ös lányok centertámadásaikat rendre pontra váltották, szélső ütőik is hatékonyan támadtak, főleg a blokkról kiütött labdák nyomtak sokat a latba. Az etap közepe táján kicsit megrázta magát a HTE és húzott nyitásaikkal meggyűlt a baja a szegedieknek. Ennek következtében feljebb zárkóztak ugyan, de a vezetést nem tudták átvenni. A játszma vége 25-22, lett, azaz 2-0 volt a vendég alakulatnak. A harmadik szett a Hajdúböszörmény számára kezdődött jól, öt ponttal el is húztak a szegedi pontatlanságok és kapkodás miatt. Szerencsére az időkérések mindig helyrerázták a lányokat, így időben megkezdték a felzárkózást. Sikerült utolérni a vendéglátókat és a 13. pontnál már Csíkos Szilárd egysége vezetett. A fineszes nyitások, a centerblokkok és a hatékony támadások meghozták eredményüket, egyre jobban sikerült meglépni a hazai gárdától. A mérkőzés végén már nem volt izgulni valója az EHÖK hatosának, 25-20-ra húzták be a játékot, s 3-0-val övék lett a három pont. Az SZTE EHÖK SE következő mérkőzésére hazai környezetben kerül sor az Eger csapata ellen október 27-én 17 órától.

Női röplabda NB II Keleti csoport 5. forduló:

Hajdúböszörményi TE - SZTE EHÖK SE 0–3 (19, 22, 20)

Hajdúböszörmény, Sport- és Rendezvényközpont. Vezette: Rátkóczi Á., Veress M.

HTE:

Kovács, Hock, Molnár, Papp, Árvai, Roma.

Csere:

Hajdu.

SZTE EHÖK SE:

Neizer, Horuczi, Csintalan, Selmeczy, Lengyel, Krcelic.

Csere:

Ádám (libero), Fürdök, Morvai Csíkos Szilárd:

„A hosszú utazás miatt adódott több helyen is a koncentrációhiány, ami főképp a nyitásfogadásban látszódott. Szerencsére, nem tudták kihasználni a hibáinkat köszönhetően a jó blokkunknak. Büszke vagyok a lányokra, hogy egy teljesen új felállással is sikeresen megbirkóztak. Megérdemelten hoztuk haza a három pontot.”

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.