Közélet

Rohamosan bővül a táblagépek piaca

Rohamosan bővül a táblagépek piaca

2013. október 23., szerda
Rohamosan bővül a táblagépek piaca

Rohamos ütemben nő a tábla-számítógépek értékesítése az asztali számítógépek és a laptopok kárára - áll a Gartner piackutató intézet hétfőn közölt jelentésében.

A Gartner úgy becsli, hogy az idén a táblagép eladások világszerte 43 százalékkal, 184 millió darabra emelkednek és jövőre hasonló ütemű növekedés várható. Ugyanakkor a klasszikus gépek értékesítése az idén 11 százalékkal 303 millióra csökken. Reménysugarat jelenthet a számítógépgyártók számára egy új "ultramobil" osztály, amelybe a különlegesen vékony notebookok és a laptopból és táblagépből álló hibrid modellek tartoznak. Ezek értékesítése a Gartner szerint évente megduplázódik, igaz, hogy alacsony szintről indul. Tavaly 9,8 millió ultramobil osztályba sorolt készüléket adtak el, az idén már 18,6 millió várható, jövőre pedig 39,9 millióra nő az értékesítés.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.