Közélet

Rétvári: tovább kell szigorítani a büntetőeljárási szabályokat

Rétvári: tovább kell szigorítani a büntetőeljárási szabályokat

2013. október 21., hétfő
Rétvári: tovább kell szigorítani a büntetőeljárási szabályokat

Tovább szigorítaná a büntetőeljárási szabályokat a közigazgatási tárca parlamenti államtitkára, aki szerint minden házi őrizetesnél, aki élet elleni vagy súlyos erőszakos bűncselekményt követett el, automatikusan fel kellene szerelni a nyomkövetőt.

Rétvári Bence

erről Facebook oldalán írt vasárnap az ároktői ügy kapcsán. Az államtitkár kiemelte: az eset egyértelmű jelzés arra, hogy tovább kell szigorítani a büntető eljárási szabályokat. Felidézte, hogy már korábban lehetővé tették a bírók számára, hogy ilyen esetekben a terhelt hozzájárulása nélkül is elektronikus nyomkövetőt ("karperecet") rakassanak fel a házi őrizetesekre. Ezt ugyanakkor szükséges úgy kibővíteni, hogy minden házi őrizetesre, aki élet elleni vagy súlyos, erőszakos bűncselekményt követett el, automatikusan, külön bírói döntés nélkül felszerelje a rendőrség a nyomkövetőt. Arra is, aki már most is házi őrizetben van, és arra is, aki később kerül abba - fejtette ki. Rétvári Bence szerint a folyamatban levő büntetőeljárásról szóló törvény módosítása erre gyors lehetőséget ad. A Fidesz-KDNP eddig sem késlekedett, ha a rend fenntartása jogszabályalkotást kívánt, és továbbra is mindent megtesz azért, hogy a törvények újra védelmet és biztonságot jelenthessenek mindenkinek - szögezte le az államtitkár.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.