Közélet

Rádióműsorokat és online filmeket támogat a médiatanács

Rádióműsorokat és online filmeket támogat a médiatanács

2013. október 31., csütörtök
Rádióműsorokat és online filmeket támogat a médiatanács

Huszonkét helyi vagy körzeti rádiónak, valamint online filmek készítéséhez nyújt támogatást a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa. A döntésről Kollarik Tamás, a testület tagja tájékoztatta az MTI-t.

A helyi és körzeti rádiók hír-, valamint közérdekű szolgáltató és tematikus magazinműsoraihoz összesen 74,3 millió forintot biztosított szerdai ülésén a médiatanács - közölte. Hírműsor kategóriában nyolcan kaptak együttesen 22 millió forintot, magazinok esetében pedig tizennégy állandó rádióműsornak ítélt meg összesen 52 millió forintot a grémium. Az idei pályázat utolsó fordulójában még 75 millió forint áll rendelkezésre - fűzte hozzá. A Neumann János online műsorszámokat támogató pályázaton is hirdetett nyertest a médiatanács - ismertette. KulturPart című online oldalára készíthet közszolgálati műsort a PartArt Internetes Kiadó Kft. A film a nemzetközileg ismert, de nem világhírű magyarokat mutatja majd be. Az első rész Borsi Flóráról készül, akinek Time Travel című fotósorozatát olyan nagy nemzetközi online médiumokban jelentették meg, mint a Yahoo vagy a Daily Mail. A sorozat második része Üveges Péter formatervezői munkáját mutatja be, aki üvegből készít gitárokat. A harmadik részből F. Kovács Attila munkássága ismerhető meg, aki hol bútorokat, hol jelmezeket, hol hintókat tervez.

Kollarik Tamás

beszámolt arról is, hogy a médiatanács a pályázatok fejlesztése során egyezetett a Helyi Televíziósok Országos Egyesületével, valamint a Helyi Rádiósok Országos Egyesületével. Ezek eredményeként döntöttek úgy, hogy a jövő évi pályázatokat még idén meghirdetik, a tervezhetőség érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.