Közélet

Nyitott csomagtartóval ingyenes a parkolás

Nyitott csomagtartóval ingyenes a parkolás

2013. október 26., szombat
Nyitott csomagtartóval ingyenes a parkolás
parkolo01_gs

Különös módon trükköznek a parkoló autósok, egy jogszabályban talált kiskaput kihasználva ingyen állhatnak a kocsik a fizetőövezetekben is, mindössze annyit kell tenni a sofőrnek, hogy felnyitja az autó csomagtartóját - írta a Blikk.

A lap szombati számában egy parkolóőr megerősítette, hogy ilyen módon a parkolás folyamatos rakodásnak minősül, és egyre több autós alkalmazza ezt. A Blikk riporterei ki is próbálták ezt, a körút közelében egy forgalmas helyen. A teszt két óráig tartott, nem kaptak büntetést, bár több parkolóőr is elment a kocsi mellett. Az Emberibb Parkolásért Egyesület főtitkára,

Murányi József

elmondta, a jogszabály szerint a rakodás nem minősül várakozásnak, így parkolási díjat sem kell fizetni érte. A rakodás addig nem minősül várakozásnak, amíg az folyamatosan tart. A rakodás időtartamáról nem rendelkezik a fővárosi közgyűlés önkormányzati rendelete. Hozzátette: ha megbüntetik a felnyitott csomagtartóval parkoló autókat és az ügy bíróságra kerül, a parkolási társaság nem tudja bebizonyítani, hogy az adott gépjárművel blicceltek, s nem pedig pakolt a tulajdonos. Az üggyel kapcsolatban megkérdezték a Budapesti Közlekedési Központot is, van-e valamilyen eszköze a hatóságoknak, hogy fellépjenek a trükköző autósokkal szemben, de eddig nem kaptak választ.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.