Bulvár

Nyelvész lett a szegedi kishangyász neve

Nyelvész lett a szegedi kishangyász neve

2013. október 11., péntek
Nyelvész lett a szegedi kishangyász neve
kishangyasz2

A vadaspark pályázatot írt ki legújabb sztárjuk, a kis sörényes hangyász elnevezésére. Mivel a neme még nem derült ki, az uniszex Nyelvészre keresztelték.

Pár nap alatt bejárta a sajtót a szenzációs hír, hogy sörényes hangyász született Szegeden, a vadaspark közleménye szerint még egy hollandiai újságból is kértek tőlük fotót az erről szóló cikkhez. Nem csoda, hogy sokaknak a fantáziáját beindította a kiírt névpályázat. A nyertes név a Nyelvész lett, az ezt beküldők közül kisorsolt nyertes ajánló pedig Lőrinczy Judit, akinek a nyereménye egy állatkertes ajándékcsomag. Miután még nem tudni, hogy nőstény vagy hím-e a kishangyász, olyan nevet választottak, amely mindkét nemre ráillik. A hangyászok rendkívül hosszú, akár 60 centiméterre is kiölthető nyelvvel rendelkeznek, ezért a Nyelvész név találó rá, szemben más olyan ötletekkel, amelyek ugyan jól hangzanak, de kevésbé jellemzőek a hangyászra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.