Bulvár

Néhány száz forintért verték halálra a szegedi hajléktalant

Néhány száz forintért verték halálra a szegedi hajléktalant

2013. október 8., kedd
Néhány száz forintért verték halálra a szegedi hajléktalant

Halált okozó testi sértéssel és rablással vádolt két ember ügyét tárgyalta a Szegedi Törvényszék kedden. A 22 éves férfi és a 25 éves nő is tagadta bűnösségét.

A vádirat szerint 2012. július 12-én éjszaka a pár Szegeden egy iszogatás után egy padon alvó, ittas férfit próbált meg kifosztani. A nő átkutatta a hajléktalan ruházatát, míg a férfi őrködött. Amikor a sértett felébredt, súlyosan bántalmazták. A pár néhány száz forinttal távozott, magára hagyva a sértettet. Egy járókelő értesítette a mentőket, a hajléktalant kórházba vitték, de július 13-án belehalt sérüléseibe. A 22 éves elsőrendű vádlott tagadta bűnösségét a bíróságon tett vallomásában. Elmondása szerint azon az estén sétáltak barátnőjével, a padon ülő sértett magához hívta őt és felpofozta. Ezután a vádlott négyszer ököllel megütötte a sértettet. A szája vérzett ugyan, de még lélegzett, amikor magára hagyták a padon. A nő oda sem ment hozzá - mondta. A férfi szerint volt náluk pénz, mivel iszogatni indultak, így nem akarták elvenni a férfi értékeit. A férfit az ügyészség egy 2011-ben elkövetett kifosztással is vádolja. Az eset bizonyítékait az otthonában tartott házkutatáskor találták meg a rendőrök. A keddi tárgyaláson a vádlott tagadta a 2011-ben elkövetett kifosztást is, amelyet szerinte egy ismerőse követett el és vitte a lakására az akkori sértett iratait. A nő nem tett vallomást a bíróságon. A nyomozáskor felvett vallomásában nem ismerte el bűnösségét. Akkor azt mondta, azon az estén a férfival együtt italoztak, és emlékszik a sértettel való találkozásra. Eszerint a férfi felpofozta párját, aki ezután néhányszor ököllel arcon vágta a sértettet, majd magára hagyták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.