Közélet

MSZP: Magyarország rosszabbul él, mint négy éve

MSZP: Magyarország rosszabbul él, mint négy éve

2013. október 8., kedd
MSZP: Magyarország rosszabbul él, mint négy éve

Az MSZP szerint az, hogy a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adatai szerint 2013 augusztusában az ipari termelés ismét elmaradt az egy évvel korábbitól, azt mutatja, hogy az Orbán-kormány rosszabbul teljesít, Magyarország pedig rosszabbul él, mint négy éve.

Gúr Nándor

, a parlament foglalkoztatási és munkaügyi bizottság elnöke, az MSZP alelnöke keddi közleményében emlékeztetett arra is: már az Állami Számvevőszék is kimutatta, hogy az elmúlt években 100 milliárdokkal támogatott állami közmunkaprogram tisztes megélhetést nem adott a közmunkásoknak és a valódi munkaerőpiachoz sem vezette vissza őket. Úgy fogalmazott: "hiába próbálja trükkök tucatjaival elfedni az Orbán-kormány, hogy még mindig kevesebben dolgoznak az országban, mint 2010-ben, hiába kreálnak új mutatót a foglalkoztatásra, mert mindenki a saját pénztárcáján érzi, hogy az Orbán-kormány kiszámíthatatlan, hiteltelen gazdaságpolitikája három és fél év alatt oda vezetett, hogy a termelő és munkahelyteremtő beruházások munkahelyteremtés helyett menekülnek Magyarországról, a hazai kkv-k csődbe, a munkavállalók pedig külföldre mennek". Az MSZP kormányra kerülve megszorítások és különadók helyett vállalkozásbarát környezetet teremtene, hogy a munkahelyteremtő beruházások visszatérjenek, a kkv-k piachoz jussanak és a nagy cégek beszállítóivá válhassanak, így biztos megélhetést adjanak az embereknek - ígérte.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.