Kultúra

Memo - Tasnádi István darabjának ősbemutatója Szegeden

Memo - Tasnádi István darabjának ősbemutatója Szegeden

2013. október 23., szerda
Memo - Tasnádi István darabjának ősbemutatója Szegeden
kozonsegtalalkozo10_gs

Tasnádi István Memo - a felejtés nélküli ember című darabjának ősbemutatóját láthatja a közönség Bodolay Géza rendezésében a szegedi Kisszínházban.

A Szegedi Nemzeti Színház prózai tagozatát vezető rendező a darabról úgy fogalmazott, elképzelhető, hogy több nemzeti kategóriába tartozó teátrum számára teher az a kötelezettség, hogy minden évben be kell mutatnia egy kortárs magyar drámát, Szegeden azonban ez "igazi boldogság".

Tasnádi István

rendkívül vidám, ugyanakkor nagyon alapvető emberi kapcsolatokkal foglalkozó alkotása eredetileg forgatókönyvnek íródott, és a szegedi teátrum számára dolgozta át színpadi művé. A zenés emlék-MŰ műfaji meghatározású darab egy mindent elfelejtő, 64 éves apáról szól, akit

Jakab Tamás

alakít, és a fiáról, a

Kedvek Richárd

megformálta orvosról, aki szeretné meggyógyítani édesapját. A fiú ehhez megtalálja azt a -

Sorbán Csaba

játszotta - beteget, aki az égvilágon mindenre emlékszik. A rendező szerint a mű egyik kulcsmondata a darab végén hangzik el a páciens szájából: "biztos-e, hogy jó maguknak egy olyan ember, aki mindenre emlékszik?". A darab nem musical, de legalább annyi zene hangzik el benne. Az Illés és az Omega együttes egymásnak feszülő dalszövegei teremtette miliő nemcsak a szülőknek, hanem az egészen fiataloknak is igazi rácsodálkozás lehet arra, hogy ki-ki mennyire másképp hallotta ugyanazokat a történeteket 1956-tól egészen napjainkig - közölte

Bodolay Géza

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.