Közélet

Medián: lendületben a Fidesz

Medián: lendületben a Fidesz

2013. október 31., csütörtök
Medián: lendületben a Fidesz

A Fidesz népszerűsége a 2012 közepén a teljes népességben mért 21-23 százalékhoz képest mára több mint másfélszeresére (36 százalékosra) nőtt - derül ki a hvg.hu-n megjelent legfrissebb Medián-felmérésből.

Az októberi 23-a előtt készült felmérés szerint jelenleg már a válaszadók 51 százaléka gondolja biztosnak, hogy elmenne szavazni. A pártnélküliek aránya 30 százalék, ezen belül a "biztos" szavazók 11 százaléka nem tudja vagy nem mondja meg, melyik pártra szavazna. A kutatás szerint a kormány teljesítményének megítélése 2012 közepe óta javuló tendenciát mutat, jelenleg a válaszadók 41 százaléka értékeli jónak a kabinet munkáját. Ugyanakkor az emberek többsége (56 százalék) még mindig úgy érzi, Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok, de a derűlátók aránya egy év alatt 16-ról 37 százalékra nőtt.

Orbán Viktor

népszerűsége 45 százalékos, míg Bajnai Gordoné 32 százalék, Mesterházy Attiláé pedig 31 százalék, a Medián felmérése szerint.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.