Közélet

Leesett az új troli kompresszorcsöve - elvontatták

Leesett az új troli kompresszorcsöve - elvontatták

2013. október 10., csütörtök
Leesett az új troli kompresszorcsöve - elvontatták
olvaso_tudosito_piros_troli05_gs

Javában folyik az új 10-es trolibuszok tesztelése a város útjain, olvasó tudósítónk egy képsorozatot küldött egy elakadt járműről, de kiderítettük, hogy semmi komoly, csak a kompresszorról "ugrott le" egy cső - decemberre futhat már a flotta.

Olvasónk a tarjáni víztoronynál futott bele a tesztelés alatt álló, épp elakadt trolibuszba. Felkerestük az SZKT ügyvezető igazgatóját, Tóth István Tibort, aki elmondta, hogy ők még nem vették át a járműveket, még típusvizsgát kell nekik tenniük, a gyártó Ikarus–Skoda Konzorcium kezelése alatt futja a kötelező 1500 kilométeres távot. A konzorcium részéről Vadnai Zoltán arról tájékoztatta portálunkat, hogy semmi komoly hiba nem történt, csak egy cső "ugrott le" a kompresszoról, a flotta decemberre teljes lesz és a terveknek megfelelően üzembe is áll majd az össze jármű a 10-es vonalon.

Korábban írtuk:

Szeged 2011 januárjában új, 13-tagú troliflottát rendelt a tendernyertes Ikarus–Skoda Konzorciumtól egyenként 800 ezer eurós áron a Szeged elektromos tömegközlekedés fejlesztése projekt keretein belül. A cégtársulás tagjai: a székesfehérvári Magyar Trolibusz Kft. és a csehországi Plzen városában működő Skoda Electric a. s. A teljes flotta év végig megérkezik. Szeged új trolibusza kategóriájában a legmagasabb színvonalat képviseli. A járművek 100 százalékban alacsony padlósak, csuklósak, 18,75 méter hosszúak, 2,55 méter szélesek és 124 utast szállítanak. Klímaberendezéssel szerelik fel a vezetőfülkét és az utasteret is. A trolik önjárók, azaz meghibásodás vagy áramszünet esetén akár 7 kilométert is képesek lesznek megtenni felső vezeték nélkül, a legkorszerűbb lítiumionos akkumulátorok segítségével. A szegediek szavazása alapján az új járművek színe

piros lett

.

.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.