Sport

Labdarúgás: veretlenségük megőrzéséért lépnek pályára a szegedi veteránok

Labdarúgás: veretlenségük megőrzéséért lépnek pályára a szegedi veteránok

2013. október 18., péntek
Labdarúgás: veretlenségük megőrzéséért lépnek pályára a szegedi veteránok
oregfiuk2

Záró, hatodik fordulójához érkezik a hétvégén a veterán labdarúgó-bajnokság délkeleti régiójának selejtezősorozata. A békéscsabai torna legfontosabb kérdése, hogy a már biztosan döntős szegedi csapat képes lesz-e megőrizni veretlenségét, ekképpen gyűjtve morális pluszt a novemberi megmérettetés előtt.

Két hete Kecskeméten léptek pályára Szeged legjobb 60 év fölötti futballistái, és a nagy rivális Békéscsaba elleni döntetlen már akkor biztossá tette, hogy

Farkas Imre

tanítványai utazhatnak november 23-án Gödöllőre, a 14 csapat részvételével zajló országos fináléra. Az érdemi kérdések tehát korábban eldőltek, ugyanakkor így sem utaznak cél nélkül az utolsó körre a szegediek, hiszen idei tíz fellépésükön egyszer sem hagyták még el vesztesen a pályát, és szeretnék e szép sorozatukat megtartani Békéscsabán is. A mérkőzések sorát vasárnap 9 órától a hazaiak és a Tisza-parti város különítményének összecsapása nyitja. Farkas Imre, a Szeged játékos-edzője:

„Mint mindig ezúttal is a jó hangulat reményében és a játék öröme miatt utazunk Békéscsabára. Persze, szeretnénk megőrizni veretlenségünket, de a legfontosabb, hogy elkerüljük a sérüléseket és focizzunk egy jót.”

Karakas Ferenc, a Kecskemét edzője:

„Úgy gondolom, megérdemelten jutott az országos döntőbe a Szeged, Farkas Imre kiemelkedő szakmai tudásáról tanúbizonyságot téve kiválóan állította össze az egyébként is jó képességű játékosokból álló csapatát. A szegediek eredményei magukért beszélnek, sok sikert kívánok nekik az országos döntőben!”

Süle István, a Békéscsaba edzője:

„Gratulálunk a Szegednek, egységesek és gólerősek voltak az idén, kívánjuk nekik, hogy az országos döntőn minimum megismételjék a tavalyi bravúros játékukat és eredményüket. A hétvégén igyekszünk jó házigazdái lenni a területi sorozat utolsó állomásának, és szépen befejezni a jól sikerült idényünket.”

A bajnokság állása:

1. Szeged 24 pont (gólarány: 24-7) 2. Békéscsaba 18 pont (gólarány: 25-17) 3. Kecskemét 0 pont (gólarány: 9-34)

Az eddigi fordulók eredményei, illetve összefoglalók elérhetőek az alábbi linkekről:

1. forduló, április 20., Szeged.

2. forduló, május 18., Békéscsaba.

3. forduló, június 1., Kecskemét.

4. forduló, szeptember 14., Szeged.

5. forduló, szeptember 29., Kecskemét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.