Sport

Labdarúgás: tízet vert a Volán a Kisteleknek

Labdarúgás: tízet vert a Volán a Kisteleknek

2013. október 26., szombat
Labdarúgás: tízet vert a Volán a Kisteleknek

Beretka mesterhármast ért el, de még öt társa is betalált a kisteleki hálóba, így kétszámjegyű győzelem született.

A megyei I. osztály 11. fordulójában az alsóházban tanyázó Kisteleket látta vendégül a harmadik helyen álló, a bajnoki címre pályázó Tisza Volán SC Szeged. A papírforma sima hazai sikert ígért, s a favorit ezúttal érvényesítette is nagyobb játéktudását. A második félidő első 10 percében éledt fel a Kistelek, támadott, ekkor talán nem volta akkora nyomás alatt, mint a meccs többi periódusában. A Volán minden szinten, maximálisan felülmúlta ellenfelét, akik nagyon enerváltan fociztak ma. A hazai gárdában különösen

Beretka

és

Faragó

játszott nagy kedvvel, de a szegediek mindegyikére jellemző volt a felszabadult örömfoci ma az Etelka soron. Az első gólt Beretka szerzete rögtön a meccs elején, majd

Kulacsik

folytatta a hálózörgetést a 19. percben, a félidő hajrájában öt perc alatt lényegében eldőlt a meccs: Beretka ismételt, majd Faragó duplázott, így 5-0-s előnnyel vonulhattak az öltözőbe a volánosok. A második játékrészben egy hosszabb pauza következett a gólgyártásban, kissé mintha magára talált volna a Kistelek, mire ismét beindult a szegedi henger. A 67. minutumban szállította a második játékrész első találatát

Buzási

, erre

Kormányos

erősített rá a 73. minutumban, az utolsó 10 percben pedig még három "dugót" szállított le a volános járat. Magabiztos hazai győzelem rajzolódott ki a 90 perc alatt, osztálykülönbséggel a két csapat közt.

A megyei I. osztály 11. fordulójában:

Tisza Volán SC – Kisteleki TE 10-0 (5-0).

Etelka sor, 100 néző. Vezette: Szeles Ádám (Bartucz, Kócsó).

Tisza Volán:

Dongó – Kormányos (Szilágyi 75’), Vida, Szabó A., Grünvald, Dargó (Puhalák 80’), Puskás, Kulacsik (Mucsi 55’), Beretka, Szalma (Buzási 55’), Faragó (Tóth A. 65’). Vezetőedző: Tóth Ákos.

Kistelek:

Szalkai – Bosánszki, Lévai, Tóth Á. S., Farkas (Mészáros 46’), Gera (Zuh 75’), Zámbori, Rostás (Papp 46’), Rácz, Lajos, Szél (Fődi 46’). Vezetőedző: Czeigersmidt Roland.

Gólszerzők:

Beretka (5’, 41’, 83’), Kulacsik (19’), Faragó (42’, 44’), Buzási (67’), Kormányos (73’), Tóth A. (81’), Puhalák (89’). Sárga lap: Gera (31’), Lévai (57’), Tóth Á. S. (57’). Tóth Ákos:

"Ez az a mérkőzés, amiből messzemenő következtetést levonni nem kell, hiszen a két csapat nem ugyan azokért a célokért küzd, de a fiúknak is elmondtam, hogy 10-0-ra bárkit, bármelyik osztályban legyőzni nagy szó. Ezt a győzelmet azoknak a nem túl nagy számú támogatónak ajánlom, akik őszintén szurkolnak nekünk."

Czeigersmidt Roland:

"Nagyon sok tényező befolyásolta a mai teljesítményünket, a Tisza Volán sokkal jobb csapat, de ennyivel azért nem. Nincs most sem hely, sem idő sorolni az okokat, de a hozzáállásban nagy hiányosságaink voltak."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.