Sport

Labdarúgás: tartalékos Tápé vár a SZVSE-re

Labdarúgás: tartalékos Tápé vár a SZVSE-re

2013. október 18., péntek
Labdarúgás: tartalékos Tápé vár a SZVSE-re
szvse_tape30_gs

A regnáló bajnok Tápé ESK látogat a Szegedi VSE otthonába a Csongrád megyei I. osztály 10. fordulójában, a két gárda összecsapása több szempontból is érdekesnek ígérkezik.

A vasutasok utoljára több mint két éve tudták legyűrni a bajnokságban a tápéiakat, egészen pontosan

2011. június 11-én

. Az előző idényben oda-vissza nyertek az azúrkék mezesek, míg idén augusztusban gólnélküli döntetlent hozott a két együttes

felkészülési meccse

. Nem jósol tehát a történelem könnyű 90 percet

Berki István

tanítványai számára, ugyanakkor a vendégek sincsenek könnyű helyzetben, hiszen szezon eleji kirobbanó formájukból keveset tudtak csak átmenteni az utóbbi fordulókra. Összességében kiszámíthatatlannak mutatkozik tehát a két együttes csatája, mindemellett mindkét mester támadó felfogásban küldené pályára játékosait, így legyen bármi a végeredmény, a nézők aligha fognak unatkozni szombaton.

Csapzott támadószekciója ellenére is bizakodó Berki István

ONLINE

A Szegedi VSE - Tápé ESK megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 14 óra 30 perctől! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

Az előző fordulóban hosszú nyeretlenségi sorozatát szakította meg a SZVSE

Sándorfalván

,

Papp Ádám

83. percben szerzett találata szeptember 7. óta először jelentett újra három pontot a csapat számára. A mérkőzést eldöntő játékos családi elfoglaltsága miatt nem lesz ott a stadionban a Tápé ellen, de nem ő az egyetlen, akire nem számíthat Berki István vezetőedző. „A sándorfalvi meccs előtt azt mondtam, igyekszünk átállni játékban a támadásokra. Kicsit keresztülhúzta azonban a számításainkat, hogy a múlt héten

Kiss Balázst

kiállították, ő a támadószekciónk egyik vezéregyénisége. A másik ékünk,

Hegyesi Zsolt

pedig nem érte még magát utol teljes mértékig a sérülése után. Mindez azt jelenti, hogy nagyon nehéz feladat előtt állunk, mert csatárok terén tulajdonképpen létszámgondokkal küzdünk. Ettől függetlenül igyekszünk nyílt, offenzív játékot felvállalni a Tápé ellen, szükségünk van ugyanis a pontokra, hiszen a hátralévő hat őszi forduló közül az utolsó négy hihetetlenül keménynek érkezik. Egymás után játszunk majd az UTC-vel, a HFC-vel, a Mórahalommal és a Csanádpalotával, így elsősorban az - egyébként szintén nem lebecsülendő - Tápé, Ásotthalom duó ellen kell eredményesnek lennünk ahhoz, hogy meg tudjunk ragadni a középmezőnyben” – nyilatkozta a tréner a SZEGEDma.hu-nak.

A fél csapat hiányzik Tápén

szvse_tape13_gs

Paksi Péter

együttese négy győzelemmel kezdte a bajnokságot, ezt követte a

Tisza Volán

és a

Makó

elleni két vereség az 5. és 6. fordulóban. Azóta három mérkőzésen öt pontot gyűjtöttek Bárkányi Bálinték, nincs azonban könnyű helyzetben a tavalyi aranyérmes, hiszen különböző okokból a keret nyolc játékosa is harcképtelen állapotban van.

Mike Gábor

pirosat kapott az előző körben, így eltiltott, míg

Bárkányinak

sárga lapjai miatt kell pihennie egy találkozót.

Szűcs Krisztián

,

K.Tóth Gyula

,

Fröhlich Tamás

,

Cseh Dániel

,

Németh László

és

Vangel Roland

egyaránt sérült, míg

Mario Cindel

betegsége után még nem százszázalékos. Paksi Péter reméli, páran mégis felépülnek szombatra, várható kezdőcsapatát azonban egyelőre nem tudta portálunknak felvázolni. „Győzni szeretnénk a SZVSE otthonában, ehhez azonban fegyelmezettebb játékra lesz szükségünk, mint amit az elmúlt két fordulóban mutattunk. Mind a Sándorfalva, mind pedig az Ásotthalom ellen fontos pontokat hullajtottunk el, ezért kiemelten fontos lenne a siker a hétvégén, hogy tapadni tudjunk az élbolyra. Jól ismerjük a szombati ellenfelünket, ahogyan ők is minket, a nyári felkészülési időszakban már meccseltünk velük. A SZVSE egy fiatal, hajtós gárda, valószínűleg visszaállnak majd kicsit, kontrákra rendezkednek be, ezt láthattuk tőlük az elmúlt fordulókban. Ettől függetlenül nehéz mérkőzést várok, különösen a hiányzóink magas száma tükrében” – foglalta össze gondolatait a tápéi mester.

A Szegedi VSE várható összeállítása:

Szabó – Ágoston, Fülöp, Báló R., Nagypál, Tanács, Szántó, Simon, Lévai, Busa, Hegyesi.

A Tápé ESK előző heti összeállítása:

Kispéter – Szűcs, Szélpál, Cseh, Márki, Pócs, Bárkányi, Mike, Vangel, Péter, K.Tóth.

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi egymás elleni mérkőzésén (2013. augusztus 9.):

Szegedi VSE – Tápé ESK 0-0

Szeged, SZVSE-pálya.

SZVSE:

Pluhár – Bálint, Fülöp, Báló R., Ágoston, Báló M., Tanács, Busa, Szántó, Szabó T., Kiss B.

Játszottak még:

Szabó G. (kapus), Hegyesi, Papp.

Vezetőedző:

Berki István.

Tápé:

Erdei – Szűcs, Szélpál, Cinder, Márki, Németh, Bárkányi, Dlusztus, Péter, K. Tóth, Pócs.

Játszottak még:

Kispéter (kapus), Cseh, Papdi, Pöszmet, Csordás.

Vezetőedző:

Paksi Péter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.