Írjon nekünk

Sport

Labdarúgás: tisztes helytállással búcsúzott a kupától a Szeged-Grosics + FOTÓK

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

szeged2011_mtk14_gsHamar hátrányba került, végül pedig kétgólos vereséget szenvedett a végig harcosan küzdő Szeged 2011-Grosics Akadémia együttese az MTK ellen, a Magyar Kupa legjobb 16 csapata közé kerülésért vívott találkozón.Jó mérkőzést játszott egymással a két csapat, amelyen az élvonalbeli MTK hamar előnybe került egy apró hazai védelmi megingást követően – a kissé bealvó bekkek közül Eppel Márton ugrott ki Kanta József labdájával, majd Molnár F. Tamás kezei alatt a kapuba gurított. A gólt leszámítva egyenlő küzdelem zajlott a pályán a félidő közepéig, akkor egy olyan nagyjából 10-15 perces intervallum következett, amely alatt komoly fölényt alakított ki játékban a fővárosi egylet. A Szeged 2011 játékosai igyekeztek támadásba lendülni, a túloldalon azonban remekül szűrt az egykori klubja ellen játszó Batik Bence, illeve Pölöskei Zsolt alkotta szűrőduó, így Germán Tamásék nem igazán jutottak el Groppioni kapujáig. A szünet után sem változott a helyzet, a vendégek kezükben tartották a találkozót, és a szünetben beállt Varga Szabolcs találatával már a 75. percben eldöntötték lényegében a továbbjutás sorsát. Nyilas Elek igyekezett cserékkel felrázni együttesét, a mai napon azonban nem sok babér termett a becsületgólért hajtó csapatának.

Az MTK végül kétgólos győzelemmel jutott a Magyar Kupa következő fordulójába, a Szeged 2011 pedig a tisztes helytállásba kapaszkodva menthet át pozitív gondolatokat az elkövetkező bajnoki mérkőzésekre.

Gyula, Grosics-akadémia, zárt kapuk mögött.
2013. 10. 29., 12.30
Szeged 2011-Grosics Akadémia
MTK Budapest FC

játékvezető: Veizer Roland • asszisztens: Berettyán Péter, Horváth Róbert

0
2

Labdarúgó magyar kupa 4. forduló:

Szeged 2011-Grosics Akadémia – MTK Budapest FC 0-2 (0-1)
Gyula, Grosics-akadémia, zárt kapuk mögött. Vezette: Veizer Roland (Berettyán Péter, Horváth Róbert)
Szeged-Grosics: Molnár – Kéri, Kapic B., Szabó, Zabari, Markovic (Kovács 79′), Kalapács, Ács, Kis (Pászka 83′), Csányi (Geiger 73′), Germán. Vezetőedző: Nyilas Elek.
MTK: Groppioni – Poór, Kálnoki Kis, Kelemen, Fejes, Batik, Pölöskei, Kanta, Csiki (Horváth 79′), Eppel (Varga – a szünetben), Bese (Vass 87′). Vezetőedző: Garami József.
Gól: Eppel (15′), Varga (75′).
Sárga lap: Kálnoki Kis (41′).

Nyilas Elek: “Nem mi voltunk ma az esélyesek, ez a realitás, ettől függetlenül, maximalista emberként szerettem volna szebb eredményt elérni. A játékosaimon azonban némileg azt éreztem, hogy túlzottan is tisztelték az ellenfelet, ennek köszönhetően kevesebb aktivitást és harcosságot láttam tőlük. A második félidőre feljavultunk némileg, köszönhetően talán annak, hogy a csapat ráérzett a mérkőzés ritmusára. Hiányzott azonban a játékunkból az átütőerő. Ugyanakkor azt mondom, a játékosaim megérdemlik az elismerést a kupában mutatott menetelés okán.”

Garami József: “Jó kis mérkőzés volt, pontosan annak köszönhetően, hogy a Szeged kifejezetten jól teljesített. Nyilván a két csapat között van némi különbség, és ezt a differenciát tudtuk ma kihasználni. Ugyanakkor, különösen a második félidőben, szorossá tudták tenni a hazaiak a találkozót, eljutottak helyzetekig is, úgyhogy oda kellett figyelnünk, nehogy baj történjen. Sportszerű, a pályán jó hangulatú mérkőzést játszottunk velük, és örülök, hogy Szegeden ismét alakulóban van egy jó csapat.”

Online közvetítésünk:

VÉGE

90′
Veizer spori nem hosszabbított, vége a mérkőzésnek. A Szeged 2011 tisztesen helytállva esett ki a Magyar Kupából nagynevű ellenfelével szemben.
90′
A rendes játékidő utolsó pillanataiban tartja a labdát az MTK.
87′
Garami József is frissíti együttesét, Bese Barnabás helyett Vass Patrikot küldi harcba.
86′
Mindent egy lapra feltéve támad a Szeged 2011, Germánék mindent megtesznek a becsületgólért, de a vendégek védelme stabilan áll a lábán.
83′
Kis Róbert helyett Pászka Lóránd a pályán a hajrára.
82′
Formás hazai kontra végén Ács passzolt Germán elé, aki 11 méterről lőhetett Kelemen szorításában, sajnos métereket tévesztett vertikális irányban.
79′
A túloldalon Markovicot a hétvégi bajnokin győztes gólt szerző Kovács váltja.

szeged2011_mtk40_gs

79′
Ennyi játék jutott a mai napon Csiki Norbetnek, Horváth Zsoltot cseréli be helyette Garami mester.
75′
Gól… Meglett a presszing eredménye. Batik indította a büntetőterületre betörő Varga Szabolcsot, aki kissé balra sodródva laposan lőtt a hosszú alsóba. 0-2…
73′
Csere a Szeged 2011-nél, Csányi helyett Geiger a pályán.
71′
Az utolsó 20 percbe lépve magabiztosan őrzi előnyét az MTK, az utóbbi időben Nyilasi Elek tanítványai ismét beszorultak saját térfelükre.
69′
Bese fejelt le egy felívelést Pölöskei elé, aki 16-ról lőtt, kevéssel tévesztette csak el a jobb alsót.
69′
Csiki tartott meg egy labdát a szegediek tizenhatosán belül, majd tálalt az érkező Kanta elé, aki kapásból lőtt Molnár kapuja mellé, nagyjából 3 méterrel.
65′
Ács harcolt ki szögletet, amit Csányi adott középre. A beívelést röviden fejelték ki a vendégek, amely így Kis Róbert elé került, a hazaiak irányítójának lapos ismétlését aztán blokkolták az MTK-ások.

szeged2011_mtk19_gs

63′
Támadásban a Szeged 2011, az imént Germán adott középre jobbról, a hosszún érkező Csányi kevéssel maradt le a labdáról, amelyet a hazai játékos előtt álló védő, Poór elvétett.
61′
Germán fejese messze a kapu fölött hagyta el a játékteret.
61′
Fejes András újra a pályán. Közben a szegediek adhatnak be jobb oldalról egy szabadrúgást.
58′
Egy hazai szabadrúgás után harmadjára tudtak felszabadítani az MTK védői, Fejes András egy szegedivel való összefejelést követően pedig a földön maradt. Ápolni kell a fővárosiak balhátvédjét.
53′
A túloldalon Pölöskei kínálta meg egy félmagas lövéssel Molnárt, a hazai hálóőr magabiztosan fogta a labdát.
52′
Szép szegedi kontra! Germán mehetett be a büntetőterületen belülre a bal oldalon, majd a második hullámban érkező Csányi elé tálalt, aki egy lövőcselt követően laposan vette célba a bal alsót. Groppioni üggyel-bajjal védett.
51′
Az MTK enyhe fölényével kezdődik a második félidő, helyzetekig egyelőre nem jutottak a csapatok.
46′
A gólszerző Eppel Mártont Varga Szabolcs váltja az MTK-nál.
46′
Folytatódik a mérkőzés, egyetlen változás a pályán.

szeged2011_mtk02_gs

SZÜNET

45+1′
Veizer sporttárs lefújta az első félidőt, egygólos vendég előnnyel mennek a csapatok az öltözőbe. A kezdés jól sikerült hazai részről, egyenlő ellenfele volt az MTK-nak a Szeged 2011, leszámítva egy 15 perces intervallumot a játékrész közepén. Sem az eredmény, sem a látottak alapján nem lehet azt mondani, hogy menthetetlen lenne a helyzet, izgalmas második 45 perc elé nézünk.
45+1′
Némi ápolás után Kéri játékra jelentkezik.
44′
Kéri ütközött a középpályán, majd maradt lenn, a hazaiak játékosát ápolni kell.
42′
Kis lövése a sorfalon megpattanva az olasz hálóőr, Groppioni kezében kötött ki.
41′
Kálnoki Kis sárgát kapott az eset nyomán.
41′
Kezd kijönni a szorításból a hazai gárda, Kis Róberték biztosan járatják a labdát. Ennek köszönhetően jutottak el ezúttal a tizenhatosig, ott Kálnoki Kis szabálytalankodott Germánnal szemben, jó helyről jár a szabad.
36′
Pölöskei, majd Bese volt a labda útja, utóbbi játékos a hosszún érkező Eppel elé ívelt, aki az ötös sarkáról az üresen tátongó kapu mellé lőtt kapásból.
35′
Kanta középmagas lövése elhalt a sorfalban.
35′
Batik Bencét lökték fel 2 méterre a tizenhatostól, Molnár négy embert kér a sorfalba.
34′
A kék-fehér egyesület uralja az utóbbi percekben a játékot, Nyilas Elek tanítványai nehezen jutnak labdához, és ha meg is szerzik, nem tudják megtartani a letámadásra berendezkedő ellenféllel szemben.
32′
Megint Kanta… Ezúttal a szélvészgyors Csikihez passzolt, aki egy labdaátvétellel két védőt csapott be, majd 8 méterről üresen lőhetett, a kivetődő Molnár kapus bravúrral hárított.

szeged2011_mtk15_gs

30′
Ezúttal maga a vendégek csapatkapitánya, Kanta lőtt laposan 25-ről, Molnár F. Tamás könnyedén fogta a középre tartó próbálkozást.
27′
Bese szerzett labdát a hazai térfél közepén Markovictól, majd kényszerítőzött Kantával, az MTK fiatal tehetsége 14 méterről kissé jobbra sodródva végül Molnár kapuja fölé bombázott.
23′
Küzd, hajt a Szeged 2011, az MTK egyelőre azonban rendre már a középpályán megszűri Germánék akcióit.
20′
Kanta ezúttal 40 méterről Csiki lába elé varázsolta volna a labdát, a jól helyezkedő Bekim Kapic közbelépésére volt szükség a nagyobb baj elkerüléséhez.

szeged2011_mtk25_gs

15′
Gól… Kanta passza után Bese ugratta ki egy fineszes passzal a tizenhatos vonaláról induló Eppelt, az MTK csatára pedig az elvetődő Molnár kapus alatt, a lemaradó védők tekintetétől sem zavartatva a hálóba gurított. 0-1…
13′
Fejes szöglettel felérő bedobása után az előre húzódó Kálnoki Kis bombázhatott Molnár F. Tamás kapujára 12 méterről, azonnal elé ugrott ugyanakkor két hazai védő és blokkolták a próbálkozást.
10′
Markovic ugratta ki mélységből a jobb oldalon meginduló Ácsot egy remek ütemű indítással, a támadó be is futott Fejes mögé, emelkedett azonban a partjelző zászlaja, a bíró pedig les címén megállította a hazaiak ígéretesen induló támadását.
7′
Óvatos játékkal nyitják a csapatok a találkozót, érződik a játékosokon a mérkőzés tétje.
4′
Kanta és Poór játszott össze a jobb szélen, utóbbi beadását Bekim Kapic mentette szögletre az érkező Csiki elől.
3′
A mai napon is szokásos, 4-2-3-1-es hadrendjében állnak fel a hazaiak, akárcsak a vendég fővárosi alakulat.
1′
Az MTK nyerte a pénzfeldobást, így Kanta József és Eppel Márton indíthatta útjára a labdát.

szeged2011_mtk01_gs

12.28: Tisza fehérben játszanak majd a vendégek, kék-fekete csíkos mezben, fekete nadrágban a Szeged 2011. A pályán enyhe szél lengedez, az őszi napsütés nagyjából 20 fokig melegítette a levegőt. Ideális időjárási körülmények között zajlik majd tehát a mérkőzés.

12.25.: Üdvözöljük olvasóinkat, mi már a helyszínen vagyunk, a csapatok most vonultak be az öltözőbe, hogy harci szerelésüket felöltve hamarosan kifussanak a gyepre. Perceken belül kezdődik a találkozó!

Beharangozónk itt olvasható!

Kommentek

Sport

Így néz ki most a teljesen megújuló Maty-ér

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

A Maty-éri pályán valamennyi eddigi hazai rendezésű kajak-kenu világbajnoksághoz – az 1998-as, a 2006-os és a 2011-es viadalhoz – kapcsolódóan történtek fejlesztések, a jelenlegi azonban a pálya negyvenéves történetének legjelentősebb beruházása zajlik. Kommentek

Tovább olvasom

Sport

A Maty-ér több lesz, mint kajak-kenu pálya

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Július végére fejeződik be a Maty-éren a kajak-kenu- és evezős pálya korszerűsítése, amely a több mint negyven éve működő létesítmény történetének legnagyobb beruházása. Kommentek

Tovább olvasom

Sport

Kopasz Bálint Győrbe igazol

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szudasandor.jpg

Megjelent:

Szerző:

Tovább olvasom

Aktuál