Sport

Labdarúgás: négy makói gyümölcsöt is szakított a Mórahalom + FOTÓK

Labdarúgás: négy makói gyümölcsöt is szakított a Mórahalom + FOTÓK

2013. október 19., szombat
Labdarúgás: négy makói gyümölcsöt is szakított a Mórahalom + FOTÓK
morahalom_mako_mj 11

Kothencz duplájával, szép, látványos játékkal a második félidőben végleg maga alá gyűrte hazai pályán a Makót a Mórahalom.

Mórahalom, 200 néző
2013. 10. 19., 14.30
Mórahalom VSE
Makó FC
Kezdés: 14.30!
játékvezető: Gera Ferenc • asszisztens: Boros Máté Dávid, Gáleg Ferenc Lajos
4
-
1

Labdarúgó megyei I. osztály 10. forduló:

Mórahalom VSE - Makó FC 4-1 (1-1)

Mórahalom. Vezette: Gera Ferenc (Boros Máté Dávid, Gáleg Ferenc Lajos)

Mórahalom:

Ótott-Kovács - Udvari (Kothencz 21'), Vojnic-Zelic, Magyar, Tóth L., Szabó M. (Bokányi 46'), Gahwagi, Barna (Takács 80'), Ngalle, Szűcs, Szőke (Patarcic 89'). Játékosedző: Magyar György.

Makó:

Czirbus - Sarnyai (Béres 65'), Jovetic, Horváth G., Pataki, Szilvási (Gubereneci V. 46'), Veselinov (Győri 65'), Bány (Guberenic M. 46'), Bakos (Tóth 76'), Horváth K., Kalász. játékosedző: Bány Tamás.

Gól:

Tóth L. (9'),Kothencz (59', 88'), Bokányi (73'), illetve Veselinov (5'). Magyar György:

Számomra kedves csapat ellen játszottunk, akik a meccs elején megleptek minket támadószellemű, agresszív játékukkal. Urrá tudtunk lenni a kezdeti görcsön és az őszi légyként eltöltött első félidő után sikerült megfordítanunk a mérkőzést.

Bány Tamás:

A második félidőben érthetetlen módon összeestünk, a második bekapott találat megrogyasztott minket, bár volt egy véleményes ítélet, egy tizenegyes gyanús eset, amit, ha befúj a bíró, másképp alakulhatott volna minden, de összességében sajnos magunkat vertük meg, beleestünk saját csapdánkba.

Online közvetítésünk:

VÉGE
90'
Vége a meccsnek. Rendkívül sportszerű, változatos, remek iramú meccset láthattunk. Makó az első félidőben erősen kezdett, veszélyesen focizott, de mintha a második játékrészre kihúzták volna a dugót. A Mórahalom könnyed, elegáns játékkal zsebelte be a három pontot.
89'
Szőkét váltja Patarcic.
88'
Ngalle kígyóként ment át a makói védelmen, a megmozdulásból szöglet lett, amit a színes bőrű játékos halál pontosan Kothencz fejére ívelt, a rutinos játékos pedig 6 méterről nem hibázott, a léc alá fejelt. 4-1
84'
Makói lehetőségek, melyekből azonban nem alakul ki ziccer.
80'
Barna helyére jött Takács.
78'
Magyar lépett ki és 8 méterről lőtt, hatalmas bravúrral védett Czirbus.
77'
Bajban a Makó, az előbb használta ki utolsó cseréjét, most pedig megsérült Horváth, sántikál, lényegében ez emberhátrányt is jelenthet.
76'
Bakos helyére Tóth érkezett a Makóba.
75'
Szabadrúgást rúgott Guberenic V., amely a szétnyíló sorfal között a bal sarok mellett suhant el.
73
Makói fölény után egy gyors kontrát vezetett a Mórahalom, egy érintéssel tolta meg a labdát középen Bokányi, majd lendületből a kifutó kapus mellett is gurított egyet a bogyón a következő érintésből, és az üres kapuba passzolt. 3-1
70'
Próbálkozik a Makó, de nem igazán van átütő ereje akcióinak.
65'
Kettőt cserél a Makó. Veselinov és Sarnyai lement, Győri és Béres pedig feljött.
62'
Guberenic M. Lőtt a sorfalba egy szabadrúgást, amely a léc felé pörgött, de lehúzta azt Ótott-Kovács a gólvonal előtt.
60'
Visszatért a meccsbe a Makó a kapott gól után. Percek teltek el, mire újra támadást vezettek.
54'
A 16-os bal sarkánál Magyar az alapvonal irányába egy váratlan passzt adott Gahwaginak, aki a rövid sarok felé gurított, Kothencz bedig Czirbus és egy védő közé nyúlt, és a rövid sarokba ütötte a bőrt. 2-1
52'
Magyar löbbölt a védők mögé, röviddel a kapus előtt érte el Ngalle a zsugát, és így már pöccintését reflexből védeni tudta Ótott-Kovács.
50'
Bakos a 16-oson belülre lépett egy labdára, majd a bal alsó sarok mellé lőtt.
49'
Az iram folytatódott, egymásnak estek a csapatok: lüktető játék, kemény belépőkkel.
46'
Szabó helyére Bokányi jött a Mórahalomnál, Szilvási és Bány helyére Guberenic V. és Guberenic M. jöhetett a vendégeknél.
46'
A Makó indítja a labdát.
SZÜNET
45'
Kitört a szünet!
44'
A félidő vége felé már a küzdelem dominál: férfias összecsapások a sportszerűség jegyében.
41'
Ngalle balról teker be egy szabadrúgást, lepattan a falról, Szőke pedig 16 méterről mellé lövi.
38'
Tovább harmonikázik a játék, mindkét kapu előterében alakulnak lehetőségek. Legutóbb Gahwagi a 16-oson belül balról, kissé kisodródva, veszélyesen lőtt keresztbe.
34'
Czirbusnak kellett kilépnie, s a támadók feje elől lehúznia Ngalle lecsapódó, veszélyes, oldalsó szabadrúgását.
31'
Kiegyenlítettek az erőviszonyok, egyik csapat sem játszik sokáig tartós fölényben.
28'
Magyar adott be jobbról, középen Tóth Lukács érkezett, aki jó ütemben, tisztán bólinthatott 5 méterről, de épp Czirbus kezébe tartott az irányzék.
25'
Bány Tamás beadásai veszélyeztetnek a hazai kapu előtt.
23'
Magyar lő a 16-os előteréből: 20 centivel a bal sarok mellett suhan el a gömb.
21'
Kényszerű csere, a lábát fájlaló Udvari helyére Kothencz jön.
19'
Egy kapu előtti kavarodás után közvetlen közelről a háló közepébe lő Tóth Lukács. 1-1
15'
Látványos a meccs. A makóiak pontos és kiváló együttmozgást mutatnak be, kontrára játszanak. A hazaiaknál az egyéni megmozdulásokat kell megdicsérni, Magyar jól osztogat, Gahwagi villámgyorsan mozdul meg, Ngalle szabadrúgásai életveszélyesek.
9'
Egy hazai szöglet után lendületes ellentámadást vezetett a Makó, a félpályáról indult Veselinov, egy védőt kicselezett, majd a kifutó kapus mellett jobbra elhúzva 14 méterről a kapuba passzolt. 0-1
5'
Nagy iramban indult a meccs, bár a Mórahalom kezdett jobban, az első nagy helyzetet a vendégek dolgozták ki. Horváth G. a bal szélen a vonalig vitte a labdát, pontos beadását Kalász 6 méterről alig fejelte a jobb felső fölé.
1'
Ha jól számoltuk 288 kézfogás után választottak a csapatok, a kezdés a Mórahalomra jutott, Szerbia felé támad.
14.25: A hazaiak sárga felsőben, fekete nadrágban, sárga sportszárban, a vendégek tiszta feketében, fehér díszítéssel játszanak majd. 14.20: Üdvözöljük olvasóinkat a Mórahalom - Makó derbiről, ahol már javában hangolnak a csapatok. Ragyogó napsütés 18-19 fok, közel 100-150 néző, mi más kell egy izgalmas rangadóhoz? Hát, fordulatos játék sok góllal, nemde? Közvetítésünk 14.30-kor kezdődik Gera Ferenc sporttárs jelzésére!

A találkozó elé:

A megyei élvonal 10. körében ismét egy ex-NB III-as rangadó következik! Kétségtelenül a gyenge rajt után hat meccsen keresztül győzelmet győzelemre halmozó, egyre jobb formát mutató, jelenleg a 4. helyen álló házigazdák a találkozó esélyesei, akiknek trófeái között olyan nevek szerepelnek, mint az Algyő, vagy legutóbb a Tisza Volán. A vendégek helyzete nem ennyire jó, legutóbbi két meccsüket elbukták az élcsapatok, az UTC, majd utóbb a HFC ellen. Az elmúlt, NB III-as szezonban a két gárda derbije Mórahalmon 3-0-s, Makón 3-1-es homokháti diadallal ért véget - a statisztikák mellett a papírforma is hazai sikert ígér. Vajon sikerül-e Bódi Attila tanítványainak rácáfolniuk a szikár számokra?

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.