Sport

Labdarúgás: lelátóval készül az FK a Szentes ellen

Labdarúgás: lelátóval készül az FK a Szentes ellen

2013. október 25., péntek
Labdarúgás: lelátóval készül az FK a Szentes ellen
fk_csanadpalota_mj-29

Két alsóházi csapat összecsapásának ad otthont szombaton 17 órától a Felső Tisza parti stadion műfüves pályája, a 11. helyezett FK 1899 Szeged a 12. Szentesi Kinizsi TE csapatát fogadja a Csongrád megyei I. osztály 11. fordulójában.

A két együttes utoljára

2012 márciusában

találkozott egymással, akkor a megyei II. osztály küzdelmei során a szezon végén feljutó FK kétgólos győzelmet aratott Szentesen. Az azóta eltelt idényben bajnoki címével a Kinizsi követte a diszkoszvetősöket a magasabb kategóriába, így a hétvégén már a megyei I. osztály keretei között zajlik az alakulatok újabb mérkőzése. A statisztika és az előjelek ezúttal is a kék-feketék sikerét jósolják, ahhoz azonban, hogy ez valósággá váljon, a Dóra Jánosékhoz hasonlóan szintén a középmezőnybe pozicionáló szentesieknek is lesz egy-két szava. Egy dolog azonban biztos, egy ponttal egyik gárda sem lehet elégedett, így mindenképpen hajtós, jó mérkőzés vár az érdeklődő publikumra.

Az FK legnagyobb húzása a pálya mellett épül

ONLINE

Az FK 1899 Szeged - Szentesi Kinizsi TE megyei I. osztályú összecsapást a SZEGEDma.hu élőben közvetíti szombaton 17 órától! Szurkoljon velünk kedvenceinek!

A korábbi eredménytelen széria után magára találni látszik

Hüvös Gábor

együttese, a két héttel ezelőtti

Csanádpalota elleni

győzelmet egy bravúros fordítás utáni siker követte

Kisteleken

az előző körben. A szombati fellépésük kapcsán a tréner elmondta, alapcsapatából sérülés miatt hiányzik majd

Lajkó Ádám

,

Makai Árpád

és

Szalai Norbert

is, de a keret bősége miatt nem okozhat gondot e játékosok pótlása az FK-nak. Szintén kérdéses az egy hete zseniális emelésével a győztes találatot megszerző

Dóra János

játéka, a rutinos csatárra valószínűleg edzői feladatok várnak a játéknapon a Tisza Volán utánpótlásánál. „Fiatal, lendületes csapat a Szentes, feljutóként a biztos bennmaradást tűzték ki ők is célul. Hasonlóan nehéz meccsre számítok, mint amilyen a Kistelek elleni volt. Ugyanakkor előzetes terveink szerint ezt a találkozót hazai környezetben, annak előnyeit kihasználva meg kell nyernünk, hogy kapaszkodni tudjunk a középmezőnybe, ahova, úgy gondolom, az FK alapvetően való” – adott hangot várakozásainak Hüvös Gábor. A vezetőedző hozzátette, egy komoly meglepetéssel is készülnek szurkolóik számára. „Ha minden jól megy, akkor a Szentes elleni derbi a műfű melletti mobillelátó avatója is lesz egyben. A társasági adókedvezmény adta lehetőségek és az önkormányzat segítségével egy 125 főnek helyet adó létesítményre nyertünk pályázatot. A szerkezet összeállítását már elkezdte a kivitelező, reményeink szerint a mérkőzés kezdetére befejeződnek a munkálatok” – árulta el a diszkoszvetősök mestere.

A villanyfény rossz előjel a Kinizsi számára

szentesi_kinizsi_csanadpalota19_gs

Hektikus az újonc Szentes eddigi szereplése, elmúlt öt mérkőzésén felváltva születtek győzelmek és vereségek, a minta alapján pedig ezúttal három pont várna Szegeden

Bozóki Zoltán

tanítványaira. Rossz hír ugyanakkor a csapat háza tájáról, hogy a házi gólkirály, az eddigi 9 fellépésén 4 gólt jegyző

Kovács Norbert

sérülés miatt nem állhat a szakmai stáb rendelkezésére, akárcsak

Lekrinszki Ariel

,

Gömöri Zoltánt

pedig munkahelyi kötelességei nem engedik pályára lépni szombaton. A vendégeknek ráadásul mindemellett az FK egyik legnagyobb hazai előnyével, a ligában egyedülálló mérkőzéskörülményekkel is meg kell birkózniuk. „Több tét- és felkészülési mérkőzést játszottunk már villanyfényben, de ezeken nem tudtunk kellően eredményesen futballozni. Számunkra teljesen szokatlan a lámpás és műfüves miliő, nem jelent tehát jó előjelt ez a körülmény. Szintén nem mellettünk szól, ami az elmúlt meccseken is előjött, hogy rendre magassági fölényben játszottak velünk szemben az ellenfelek. A pontrúgásoknál jött elő ez leginkább, több gólt kaptunk ilyen szituációkat követően. Úgy gondolom, a játék ezen oldala szombaton is döntő lehet, mindenképpen oda kell tehát figyelnünk arra, hogy megfelelően kompenzálni tudjuk az említett hátrányokat. Közvetlen riválisunk az FK, és mivel a bajnokság eddigi részében nem tudtunk bravúrpontokat szerezni, ezért a szombatihoz hasonló összecsapásokon kell sikereket elérnünk ahhoz, hogy teljesíteni tudjuk a céljainkat” – fogalmazott Bozóki Zoltán edző.

Az FK 1899 Szeged várható összeállítása:

Brunczvik – Heredea, Turján, Szecska, Mihalkó, Csuka, Forró, Imre, Péter-Szabó, Gyurkovics, Varga.

A Szentesi Kinizsi TE előző heti összeállítása:

Szél – Szeles, Polyák, Vincze, Bordács, Szabó, Széll, Tóth L., Lekrinszki, Mihály, Orovecz.

Emlékeztetőül a két csapat legutóbbi összecsapásán (2012. március 10.):

Szentes Kinizsi TE – FK 1899 Szeged 1-3 (0-1)

Szentes, 200 néző. Vezette: Bán Imre (Kóródi Attila, Gáleg Ferenc Lajos).

Szentesi Kinizsi:

Poszler – Tóth, Németh, Polyák, Szabó (Kányvási 75′), Bordács, Széll (Debreczeni 67′), Halmos, Páger, Tóth, Hidas (Pengő 85′).

Vezetőedző:

Bozóki Zoltán.

FK 1899 Szeged:

Brunczvik – Simon, Gonda, Turján, Dervaderics, Szalai, Nagy (dr. Havas 83′), Klippel (Meszes Cs 78′), Holecska (Fodor I. 70′), Dóra, Stefkovics (Kálmán 55′).

Vezetőedző:

Hüvös Gábor.

Góllövők:

Szabó (59’ - tizenegyesből), illetve Dóra (32’), Klippel (74’, 78’).

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.