Sport

Labdarúgás: hátrányból fordítva verte a Kinizsit az FK + FOTÓK

Labdarúgás: hátrányból fordítva verte a Kinizsit az FK + FOTÓK

2013. október 26., szombat
Labdarúgás: hátrányból fordítva verte a Kinizsit az FK + FOTÓK
fk_szentesi_kinizsi09_gs

A két szurkolótábornak hála kiváló hangulatú futballmeccset a második felvonásban tudta eldönteni a szegedi alakulat.

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 200 néző
2013.10.26., 17.00
FK 1899 Szeged
Szentesi Kinizsi TE
A mérkőzés véget ért.
játékvezető: Gera Ferenc • asszisztens: Hideg Bence, Barna Zoltán
3
-
1

A megyei I. osztály 11. fordulójában:

FK 1899 Szeged - Szentesi Kinizsi TE 3-1 (1-1).

Szeged, Felső Tisza parti stadion, műfű, 200 néző, vezette: Gera Ferenc (Hideg Bence, Barna Zoltán)

FK 1899 Szeged:

Brunczvik - Heredea (Fejes 85'), Turján, Szecska, Degovics (Dóra T. 60'), Csuka (Dóra J. 65'), Forró (Makai 77'), Imre (Dedovics 82'), Péter-Szabó, Gyurkovics, Varga M. Vezetőedző: Hüvös Gábor.

Szentesi Kinizsi:

Szél - Szeles (Martók 58'), Lajos, Vincze, Szabó, Polyák Cs. (Széll N. 73'), Bordács (Kánvási 82'), Mihály, Páger, Oravecz (Polyák A. 73'), Kovács (Tóth 77'). Vezetőedző: Bozóki Zoltán.

Gólszerzők:

Forró A. (12'), Varga M. (59'), Péter-Szabó T. (66'), illetve Páger Gy. (7') Hüvös Gábor:

"Parádés hangulat mellett nagyon szép sikert arattunk. A két szurkolótábor óriási hangulatot teremtett. Ezt a győzelmet a székelyföldi autonómiáért küzdő külhoni testvéreinknek ajánljuk. Hajrá, Szeged, hajrá, magyarok!"

Bozóki Zoltán:

"Az első félidőben még elfogadható teljesítményt nyújtottunk, de a mérkőzés egészét tekintve megérdemelten nyert az FK. A legnagyobb tartozásunk a szurkolótáborunk felé van, köszönet nekik, hogy ide is elkísértek bennünket!"

Online közvetítésünk:

92'
Vége a meccsnek! A két lelkes szurkolótábornak köszönhetően kiváló hangulatú találkozót láthattunk. Dicséret a drukkereknek és a küzdő feleknek is! A szentesiek bátran futballoztak, vezetést is szereztek, de az ő szempontjukból nem jött jól, hogy az FK hamar egyenlíteni tudott. A szegediek lassan, de biztosan felőrölték ellenfelüket, a harmadik góllal döntöttek végleg.
91'
A szentesi csereember, Tóth két lövését is szögletre blokkolták a hazai védők.
90'
Varga Martin előtt több esély is kínálkozott az újabb gólszerzésre. Egy csúsztatott fejes a kapufáról éppen elé pattant, ám senkitől sem zavartatva 5 méterről fölé bombázott. Nem sokkal később egy löbbölt kiugratást csípett el előle Szél portás.
87'
Heredea le, Fejes be, ez az újabb csere, miközben meggyőző fölényben, magabiztosan játszadozik az FK a kék-pirosak tizenhatosának előterében.
83'
A negyedik találatra hajtanak a szegediek, akik arra is odafigyelnek, hogy a cseresornak is jussanak játékpercek. Úgy tűnik, a szimpatikus és szervezett Szentes a harmadik bekapott gól után feladta, visszaálltak a Bozóki-legények, nem erőltetik a támadásokat.
82'
Bordácsot le kellett cserélni, az öltözőbe kísérték, jobbulást kívánunk a remek sportembernek! Kanász a pályán a vendégeknél. Imre Zoltánt pedig Dedovics váltotta az FK-nál.
79'
Bordács László maradt a földön egy ütközést követően saját tizenhatosán belül, nagyon erősen vérzik az orra, talán el is törhetett...
77'
Kovács helyére Tóth állt szentesi oldalon, míg Forrót Makai váltotta a hazaiaknál. Varga Martin mindeközben kis híján helyzetbe került, de az utolsó pillanatban mentettek előle a védők.
73'
Kettős cserével igyekszik frissíteni Bozóki Zoltán, aki nem adta még föl, bízik a pontmentésben. Polyák Cs. és Oravecz hagyta el a játékteret, Széll N. és Polyák A. folytatja a hajrában.
70'
Heredea előtt adódott lehetőség, egy az egyben maradt a szentesi hálóőrrel, ám nem tudott túljárni az eszén, a perdítésébe Szél belekapott, s kijött róla a bogyó.
66'
GÓÓÓL 3-1! Eldőlni látszik a derbi. Imre Zoltán pompás labdával ugratta ki Péter-Szabó Tamást, aki megverte emberét, majd a tizenhatoson belülről immár nem hibázott, a kapu közepébe bombázott.
65'
Hüvös mester újabb cseréje: Csuka le, az örökifjú Dóra János be.
63'
Szentesi kapufa után szegedi meccslabda! Péter-Szabó újra lendületesen tört előre, helyzetig verekedte magát, ívelése a háló felé tartott, a gólvonalról vágták ki a védők.
61'
Degovicsot hívta le Hüvös Gábor, Dóra Tamás a pályán hazai oldalon.
60'
Vincze egyenlíthetett volna! Fejesénél Brunczvik már verve volt, a felső léc azonban megmentette a hazaiakat.
59'
GÓÓÓL 2-1! Fantasztikus egyéni alakítással vezetnek a szegediek. Varga Martin pompás esernyőcselt mutatott be a tizenhatoson belül, majd kilőtte a szentesi kapu jobb oldalát.
58'
Szeles helyére Martók érkezett a vendégeknél.
57'
Újra enyhe fölényben a diszkoszvetősök, ám precízen zárják a területeket a kék-pirosak.
54'
Elképesztő küzdelem folyik a vezető (győztes?) találatért. A szentesiek is el-eljutnak a kapuig, ebben a pillanatban pedig Csuka Tamás lövése zúg el keresztbe a vendégek ketrece előtt.
51'
Imre Zoltán 26 méterről tekerte befelé szabadrúgását, felszabadítottak a nagyon szervezetten védekező Kurca-partiak.
50'
Szentesi rohamok a félidő kezdetén, majd válaszolt az FK. Heredea indította Vargát a jobb szárnyon, aki az alapvonal közeléből befelé gurított Szél kapus mellett, ígéretes lehetőség volt, de lemaradtak a belsők.
46'
A hazaiak hozták játékba a labdát, megkezdődött a második felvonás. Csere nem történt.
SZÜNET!
45'
Vége az első játékrésznek.
42'
Körbelövöldözte a szentesi kaput az FK, Varga és Forró kísérletei riogatták a portást. Péter-Szabó Tamás pedig többször húzta meg nagyszerűen a jobb szélt, beadásai sem voltak rosszak, a belsők azonban mindig lemaradtak azokról.
36'
Több az átütőerő a vendéglátók akcióiban, a szentesiek csak szórványosan tudják megközelíteni az ellenfél tizenhatosát. Nagyobb helyzetről ugyanakkor nem tudunk beszámolni.
32'
Forró 16 méterről lőtt a bal alsó felé, Szél kapus hatalmas bravúrral védett. Nem szabadult azonban föl a szentesi kapu, egy bal oldali beívelést követően alakult ki kavarodás, melynek végén Szecska Menyhért 7 méterről estében bombázott fölé.
28'
Imre Zoltán kiváló labdákkal szolgálja ki társait, de nagyszerűen zárnak a vendégek. Gyors ellencsapásra indulnak ebben a pillanatban a Kurca-partiak, Oravecz már a büntetőterületen belül kavargat, majd elválasztják a lasztitól.
26'
A játék képe nem változott, gyors akciókkal próbálkoznak a szegediek, visszahúzódott a Szentes, s kontrákra rendezkedett be. Rendkívül szívderítő, hogy a két szurkolótábor szakadatlanul buzdítja övéit.
21'
Fölényben a kék-feketék, mégis egy kontrából Kovács Norbert tudott kilépni. Nem volt elég gyors a szentesi támadó ahhoz, hogy megőrizze előnyét, spiccel lőtt 15 méterről, Brunczvik Dániel portás könnyedén hárított lábbal.
17'
Támadásban maradtak a diszkoszvetősök, s nagyszerű, pörgős az ütközet, igazi futballhangulat uralkodik a stadionban. Turján György robogott előre a jobb szárnyon, faképnél hagyta emberét, rá is pörkölte, a kísérlet fölé szállt.
12'
GÓÓÓL 1-1! Egyenlítettek a hazaiak. Mintegy 14 méterre a szentesi kaputól, balról, éles szögből Forró Attila eresztett meg egy löketet, mely utat talált a ketrecbe.
10'
Imre Zoltán jobb oldali szögletéből Varga Martin csúsztatott, Szél kapus nagy bravúrral hárított.
7'
GÓÓÓL 0-1! Kissé váratlanul vezetést szerzett a Szentes. Egy jobb oldali beadás után a vendégek visszajátszották a lasztit a büntetőterületen belülről a tizenhatos vonalán ácsorgó Páger Györgynek, aki nem teketóriázott, állítás nélkül kilőtte a jobb alsó sarkot.
3'
Óvatos játék az elején, mindkét fél körbeadogatja az ellenfelet, tart még a feltérképezés.
1'
A kezdőrúgást Tandari Attila végezte el, aki harminc éve oszlopos tagja a szegedi szurkolói mozgalomnak. A mérkőzést amúgy a Kinizsi indította.
16.58: Tiszta kékben piros díszítéssel, fekete sportszárral a szentesiek, míg a hazaiak fehér felsőben, fekete nadrágban és sportszárban. A szurkolótáborok létszáma kiegyenlített, a vendégeket egy remek dob és dobos is erősíti. Zászlók, transzparensek a magasban. 16.50: Köszöntjük Önöket a Felső Tisza parti stadion műfüves pályájáról, ahol hamarosan kezdődik a megye I. hétvégi fordulójának egyik leginkább várt összecsapása, az FK 1899 Szeged és a Szentesi Kinizsi csatája. A műfüvön ma eddig hibátlanok a kék-feketék, kettes alakulatuk 6-1-re verte a Zsombó II.-t, míg az ifik 2-1-re a Kurca-parti U19-eseket. Meglesz-e a háromból három? Kezdés 17 órakor Gera Ferenc sporttárs játékvezető sípjelére. Beharangozónk itt olvasható!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.