Sport

Labdarúgás: pompás meccsen rontotta el a Baktó az FK örömét + FOTÓK

Labdarúgás: pompás meccsen rontotta el a Baktó az FK örömét + FOTÓK

2013. október 20., vasárnap
Labdarúgás: pompás meccsen rontotta el a Baktó az FK örömét + FOTÓK
fk_ii_bakto_mj 11

Háromgólos hátrányban sem adta fel a diszkoszvetős egység, ám Pálinkó Attiláék végül bevitték a kegyelemdöfést, s idegenben nyerték a villanyfényes rangadót.

Felső Tisza parti stadion, műfű, 150 néző
2013.10.20., 18:00
FK 1899 Szeged II.
Baktó-Petőfitelep
A meccs véget ért.
játékvezető: Dobó Zoltán • asszisztens: Bálint Zsolt, Cseh Gábor
2
-
4

A megyei III. osztály Szegedi csoport 9. fordulójában:

FK 1899 Szeged II. - Baktó-Petőfitelep 2-4 (0-0).

Felső Tisza parti stadion, műfű, 150 néző, vezeti: Dobó Zoltán (Bálint Zsolt, Cseh Gábor).

FK 1899 Szeged II.:

Vér - Makai, Havas, Herczeg, Simon, Döme (Kocsis-Savanya 72'), Szélpál (Bakó 66'), Mahler (Szokol 82'), Klippel, Zombori (Vozár 63'), Holecska (Palotás 66'). Játékos-edző: Szokol Szilárd.

Baktó-Petőfitelep:

Skrionya - Kiss Sz., Kratochwill, Czomba, Busa, Kis M., ifj. Major (Kis B. 90'), Szél, Sávai (Tranger Zs. 77'), Paszternák (Tranger M. 77'), Pálinkó. Játékos-edző: Pálinkó Attila.

Gólszerzők:

Mahler F. (70'), Czomba G. (öngól 89'), illetve Pálinkó A. (57', 93'), ifj. Major L. (59'), Paszternák Z. (65') Szokol Szilárd:

"Szerintem nagyon jól játszottunk, viszont nem jött össze az a várva várt gól, ami igazán beindította volna a gépezetet. A második félidő elején 0-0-nál két hatalmas ziccert hagytunk ki, ez később megbosszulta magát. Gratulálok a felnőttcsapat kisteleki győzelméhez!"

Pálinkó Attila:

"Két egyforma képességű csapat nagy iramú, magas színvonalú, tökéletes vasárnap esti sportcsemegével szórakoztatta a népes szurkolótábort. Úgy érzem, a győzelmet a jobban koncentráló együttes szerezte meg."

Online közvetítésünk:

VÉGE!
94'
Itt a vége, fuss el véle, a bordó mezes Baktó-Petőfitelep győzelmével ért véget a kiváló szegedi rangadó. A derbi jóval felülmúlta a megye III. színvonalát. Alapvetően egyenlő erők küzdöttek meg, ám a helyzeteivel jobban sáfárkodó, valamivel élesebb vendéggárda sikere megérdemelt.
93'
GÓÓÓL 2-4! Mégiscsak Pálinkó döntötte el. Teljesen kitámadott az FK, kontrázhatott a Baktó, a játékos-edző a félpályától egyedül vezethette kapura a labdát, elfektette a fiatal Vér kapust, majd ügyesen lőtt a hálóba.
91'
Megkezdődött a ráadás.
90'
Major helyett Kis B. a pályán a látogatóknál, akik apró faultokkal igyekeznek tördelni most a játék folyamatosságát.
89'
GÓÓÓL 2-3! Fokozódnak az izgalmak, Makai beadását Czomba a saját kapujába küldte, így már csak egy a különbség!
88'
Pálinkó kavargatott az FK tizenhatosán, lövése Havasról vágódott szögletre.
86'
Kissé paprikássá vált a hangulat, miután Havas buktatta a kiugró Tranger Zsoltot. A vendégek szerint az eset sárgát ért volna, ami az FK futballistájának azonnali kiállítását vonta volna maga után... A piros elmaradt, reklamálásért viszont Pálinkó sárgát kapott. Erre mondják, igencsak felesleges lap...
82'
Szokol Szilárd játékos-edző a gólszerző Mahler helyére cserélte be magát a diszkoszvetősöknél.
fk_ii_bakto_mj 38
80'
Egyértelműen alábbhagyott a hazaiak lendülete, kijött a szorításból a Baktó. Pálinkó került ajtó-ablak helyzetbe, végleg eldönthette volna a derbit, de fölé durrantott.
77'
Lüktet a mérkőzés, most már nem olyan nyomasztó az FK fölénye, mint Mahler gólja előtt. Pálinkó Attila is kettős cserére szánta el magát, Paszternák és Sávai jött le, Tranger Milán és Tranger Zsolt szállt be. Érdekesség, hogy a két Tranger Széllel és Kiss Szabolccsal egyetemben korábban az FK-ban focizott, ilyen szempontból jól ismerik tehát az ellenfelet.
73'
Major futotta le a frissen beszállt Kocsis-Savanyát, majd fölé durrantott.
72'
Döme helyére Kocsis-Savanya érkezett hazai oldalon.
70'
GÓÓÓL 1-3! Felébresztette a három bekapott gól az FK-t, gőzerővel rohamoznak, s sikerült szépíteniük is. Átszervezték csapatukat a kék-feketék: Herczeg Gábor feljebb lépett a középpályára, előre cselezte magát, s telibe találta a kapufát. Ezt követően Palotás 20 méteres szabadrúgása halt el. Majd nem volt kegyelem: Mahler Ferenc emelte át a kapust, labdája a kapufáról visszafelé pattant, de Mahler kísérte az akciót, s a hálóba pofozta a bogyót.
66'
Kettős cserével próbál frissíteni Szokol Szilárd: Szélpált és Holecskát hívta le, Bakót és Palotást dobta harcba.
fk_ii_bakto_mj 34
65'
GÓÓÓL 0-3! Lehet, hogy eldőlt a derbi? Major osztotta ki szélre a lasztit, Paszternák Zoltán balról vezette befelé, majd kilőtte a bal alsót.
63'
Zomborit Vozár váltotta az FK-nál, majd Szélpál beadását Holecska a védők szorításában lőtte fölé. Odaát egy baktói kontra igencsak veszélyesen alakult, Havasra három támadó vezette a bőrt, Paszternák kicsit elönzőzte a lehetőséget, nem passzolt befelé, hanem mellé durrantott.
59'
GÓÓÓL 0-2! Ha egy üzlet beindul! Pálinkó nagyszerűen ugratta ki ifj. Major Lászlót a jobb szárnyon, aki még a kapust is kicselezte, majd higgadtan gurított a hálóba, megduplázva csapata előnyét.
57'
GÓÓÓL 0-1! No, csak kívánnunk kellett, meg is született az első találat, bár az FK fanatikusai aligha örülnek most ennek. Történt, hogy Klippel és Paszternák csapott össze a labdáért 20 méterre a hazai ketrectől, a játékvezető pedig szabálytalannak látta a kék-fekete futballistát. Pálinkó Attila végezte el a szabadrúgást, és ezúttal hibátlan volt az irányzék, a sorfal fölött zseniálisan csavart a jobb fölsőbe, Vér ezt nem védhette.
55'
Havas Péter klubelnök sem maradt ki a szórásból, már ami a színes kártyákat illeti. Az FK védője Pálinkót terítette le 28 méterre a hazai kaputól, ezért járt a büntetés. A szabadrúgást maga a sértett vállalta el, lőtte mellé. Továbbra is azt mondhatjuk, jó a meccs, de egyre jobban hiányzik az a bizonyos gól...
50'
Nekiesett ellenfelének a kék-fekete sereg. Klippel átadásával Holecska keveredett ajtó-ablak helyzetbe, de mellé tudta lőni. Röviddel ezután ugyanőt találta meg egy jó beadás, ám Skrionya kapus menteni tudott, megelőzve a támadót.
46'
Baktói lábakon vándorol a bogyó a rövidke szusszanást követően, csere nem történt.
SZÜNET!
45'
Holecska forgatta meg Kiss Szabolcsot a büntetőterületen belül, beadott, kifelé vágódott a játékszer, az érkező Mahler egyből lőtt, mellé. Ezt követően véget ért a kiváló játékot hozó első felvonás.
44'
A Baktó is támadó szellemben focizik, s helyzeteket alakít ki. Előbb Herczeg hibájából Paszternák előtt adódott lehetőség, ám rálépett a lasztira. Azután Kis Márió ugratta ki nagyszerű passzal az életveszélyes Pálinkót, kinek próbálkozását lábban védte Vér.
42'
Egy szabadrúgás után újra röviden mentettek a vendégek, Szélpál adhatott be, Zombori János egyből kapura pörgette, nem sokat tévedett.
38'
Újabb baktói rohamot figyelhettünk, Pálinkó kapott labdát a bal oldalon, megindult, lefutott három FK-védőt, majd lőtt, Vér a levegőben úszva mentett. A másik oldalon egy sarokrúgást követően röviden tisztáztak a bordó mezesek, Szélpál érkezett, kísérletét lábban védte Skrionya János portás.
33'
Czomba Gergő 20 méterről elvégzett szabadrúgását bravúrral tolta szögletre Vér kapus, továbbra is nyom a Baktó.
fk_ii_bakto_mj 24
32'
Átvették az irányítást a vendégek. Előbb egy szöglet után Kiss Szabolcs csúnyán fölé durrantott, majd Herczeg veszített labdát saját tizenhatosának előterében, Sávai Zoltán csapott le rá, 15 méterről megcélozta a ketrecet, Vér balra vetődve hárított. Talán még vihette is volna a bordó mezesek kiválósága...
29'
Szélpál a kezdőkörben ütötte el az egyik baktói futballistát, a játékvezető nem kegyelmezett, ezért is villant a sárga.
24'
Jó az iram, s egyre jobb a hangulat is, megjött a hazai drukkerek hangja a villanyfényes Tisza-parti estében. Mahler Ferenc passzát Holecska Norbert vette át, 18 méteres lövése nem sokkal ment mellé, járt érte a taps. A védelemben pedig Herczeg Gábor parádézott, Paszternák Zoltán ütőjét szedte fel pompás becsúszással.
23'
Ifj. Major László sárgult be egy 20 méterre a kapujától elkövetett fault után. A vendégek most igyekeznek taktikai szabálytalanságokkal megtörni az FK lendületét.
20'
Klippel végezhetett el szabadrúgást a tizenhatos sarkáról, könnyedén fejelték ki a vendégek.
19'
Egy-egy szöglet utáni szituáció okozott izgalmakat. Baktói részről Kiss Sz. ágyúzott mellé 25 méterről, miután röviden szabadítottak fel a kék-feketék, odaát pedig Döme tüzelhetett hasonló forgatókönyv szerint, 20 méterről vállalta el, a bal sarok mellé puffantott.
15'
A két tizenhatos között zajlik a csata ezekben a percekben. Mikor ezt rögzítjük, Kratochwill Gergő szerez labdát, a bal oldalon dobja támadásba Szél Tibort, aki hosszan vezeti, majd ballal az FK kapuja mellé durrant. Kis helyzet, de helyzet.
fk_ii_bakto_mj 07
10'
Remek iramban estek egymásnak a felek, mindkét kapu veszélyben forog. Előbb Makai centerezését Holecska Norbert szelídítette meg a vendégek tizenhatosán belül, lőtt is, a jobb kapufa mellé. Nem sokkal később Pálinkót hozták játékba a bordó mezesek, ő 16-20 méterre a kaputól több csellel próbálkozott, ám az FK védői egyiket sem ették meg, nem szálltak el, így odalett a lehetőség.
6'
Makai Árpád 22 méteres szabadrúgása akadt el a baktói falban.
5'
Kiss Sz. kapott sárgát, miután felvágta Klippel Ádámot a baktói térfélen.
3'
Válaszul Pálinkó Attila tört be az FK büntetőterületén belülre ugyancsak jobbról, az első lövést is feljegyezhettük, amit Vér Dávid hárítani tudott.
2'
Gyors hazai akció rögtön az elején, Makai Árpád húzta meg a jobb szárnyat, beadásáról lemaradtak középen a társak.
1'
A diszkoszvetősök kezdték a mérkőzést. Befutottak a "kisteleki hősök" is, az FK felnőttcsapata mellett az ifik szintén teljes számban buzdítják a kettes alakulatot. Kigyúltak a reflektorok, mintegy száz néző a pálya mentén, kiváló a hangulat.
18.00: Még tart az igazoltatás, körülbelül öt perc a kezdésig. 17.40: A két gárda javában melegít már. A hazaiak a hagyományos kék-fekete színekben pompáznak majd a mérkőzésen, míg a vendégek tiszta bordóban lépnek pályára. Egyik egység sincs rossz formában, hiszen az FK múlt héten az egyik fő bajnokesélyessel, a St. Mihály FC-vel játszott 3-3-at, míg a Baktó 5-3-ra verte idegenben a Zsombó II.-t. Pompás csörtére van kilátás! Érdekesség egyébként, hogy a két klub felcserélte a pályaválasztói jogot, hiszen eredetileg Pálinkó Attiláék lettek volna a pályaválasztók; nos, erre majd tavasszal kerül sor. 17.30: Köszöntjük az olvasókat, a hétvége zárómérkőzése következik hamarosan a szegedi Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján. Két helyi alakulat néz farkasszemet, az FK 1899 Szeged II. a Baktó-Petőfitelepet fogadja. A diszkoszvetősök háza táján remek a hangulat, mivel megye I-es első csapatuk 0-2-ről fordítva 3-2-re diadalmaskodott Kisteleken, így fontos pontokat szerezve erősítette meg pozícióját a középmezőnyben. Hamarosan kiderül, a "fakó" követi-e a "nagyok" példáját. A mérkőzés és az élő közvetítés 18 órakor indul Dobó Zoltán sporttárs sípjelére.

A találkozó elé:

A megye III. vonalának Szegedi csoportjában az FK 1899 Szeged 13 ponttal a hatodik, míg a Baktó-Petőfitelep 12 ponttal a hetedik helyen tanyázik. Összecsapásuk tétje hatalmas, a győztes csatlakozást találhat az élmezőnyhöz, a vesztes a középső régióban ragadhat. A döntetlen senkinek sem igazán jó, parázs ütközet, igazi támadófoci várható.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.