Írjon nekünk

Sport

Kosárlabda: az NB I/B élén a Vásárhelyi Kosársuli

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

vasarhelyikosarsuliA remek első negyednek köszönhetően összességében közepes játékkal is simán nyert az EnterHód Vásárhelyi Kosársuli csapata Óbudán és három forduló után veretlenül az NB I/B keleti csoport élén áll.

Az utóbbi évek tapasztalatai szerint minden vendégcsapatnak nehéz nyerni Óbudán. A Kaszások klub ugyanis irigylésre méltó helyzetben van, az ország egyik legmeghatározóbb utánpótlás-bázisával rendelkezik, s erre építkezve állandó szereplők a „B” csoportban. A fiatal tehetségekre építő csapatban azonban helyet kapnak rutinosabb játékosok is. A vásárhelyi csapat felkészülése ideális volt, így minden játékos az Elek, Utasi edzőpáros rendelkezésére állt. Remekül kezdett a Vásárhely, hiszen Mócsai, Vas, Drahos és Gruda kosaraival 4 perc után már 10-0-ra vezettek. A folytatásban az ötödik kezdőember, Czibere is beszállt egy triplával és két sikeres büntetővel a pontgyűjtésbe, miközben a hazaiaktól csak Dankó talált a kosárba. A negyed hajrájában a vásárhelyi cserék is remekeltek, Vejinovic és Kukla pontjai után már 2-19-et(!) mutatott az eredményjelző és ez a 17 pontos különbség megmaradt a negyed végére is. A második negyedre összekapták magukat a hazaiak, Losonczy Dániel és Angyal Tamás vezérletével fokozatosan csökkenteni tudták hátrányukat (11. perc: 13-27, 14. perc: 23-31). Ebben az időszakban sokat hibáztak a vásárhelyiek, sikertelen dobások, eladott labdák, gyenge lepattanózás jellemezte játékukat. A rossz sorozatot Marinkovic sikeres közelije törte meg, de ekkor remekül dobtak a hazaiak, akik Korona Zsolt triplájával már hat pontra jöttek fel (16. perc: 30-36). A negyed utolsó perceiben azonban Marinkovic és Drahos ismét tíz pont fölé növelte a Kosársuli előnyét (19. perc: 30-43).

Szünet után két percig mindössze egyetlen kosár esett Angyal Tamás révén, majd Marinkovic, Drahos és Vejinovic pontjaival ismét kezdett elhúzni a Kosársuli (24. perc: 34-50). A negyed második felében szinte csak a vásárhelyiek voltak a pályán, Czibere, Gruda és Drahos mellé a fiatal Rostás Imre is csatlakozott és a vendégek előnye 22 pontosra nőtt. A negyedik negyed elején felváltva estek a kosarak, a Kosársuliból ekkor is Drahos remekelt, a végén pedig Czibere és Rostás tartotta a lépést a hazaiakkal, így magabiztos vásárhelyi sikerrel ért véget a találkozó.

Férfi kosárlabda NB I/B Keleti csoport, 3. forduló:

Óbudai Kaszások – EnterHód Vásárhelyi KS 64-83 (7-24, 25-19, 9-20, 23-20) Budapest, 200 néző. Vezette: Gaál I., Józsa A., Vida J. Kaszások: Mészáros B. 2, Korona Z. 11/6, Petrucsik 5, Mészáros Cs. 4, Dankó T. 13. Csere: ANGYAL 18, Takács D. 2, Nagy B. 3, Losonczy D. 6, Pintér.
Kosársuli: DRAHOS 23/15, CZIBERE 13/3, Vas 6, Mócsai 4, Gruda 9. Csere: Kukla 5/3, Marinkovic 8, Vejinovic 5, ROSTÁS I. 10, Szilágyi.

Elek András edző: “Nagy öröm, hogy magabiztosan nyertünk idegenben is, de a két csapat játékerejét nézve nagyobb különbséggel kellett volna győznünk. Sajnos nem tudtunk alkalmazkodni sem az ellenfél agresszív védekezéséhez, sem a játékvezetéshez. Drahos nélkül bizony bajban lettünk volna…”

A 3. forduló további eredményei: Nagykőrösi SKE – Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK 92-72, EKF-Eger-HÉSZ SE – MKB Euroleasing Vasas 80-67, Szolnoki Olaj KK U-23 – MAFC 56-68, Debreceni EAC – Konecranes-Salgótarjáni KSE 89-99, Mercedes Benz Gyár KA – Bp. Honvéd 97-81.

A bajnokság állása:
1. EnterHód Vásárhelyi KS 1,00
2. EKF-Eger-HÉSZ SE 1,00
3. Konecranes-Salgótarjáni KSE 1,00
4. Mercedes Benz Gyár KA 0,83
5. Bp. Honvéd 0,83
6. MAFC 0,83
7. Nagykőrösi SKE 0,67
8. Debreceni EAC 0,67
9. Szolnoki Olaj KK U-23 0,67
10. MKB Euroleasing Vasas 0,50
11. Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK 0,50
12. Óbudai Kaszások 0,50.

A 4. forduló párosítása: EnterHód Vásárhelyi KS – Nagykőrösi SKE (október 26 szombat 18.00 Hódtói Sportcsarnok), EKF-Eger-HÉSZ SE – Debreceni EAC, Bp. Honvéd – Szolnoki Olaj KK U-23, Konecranes-Salgótarjáni KSE – MKB Euroleasing Vasas, MAFC – Mercedes Benz Gyár KA, Tiszaújvárosi Tisza TV-Phoenix KK – Óbudai Kaszások.

Sport

Ingyenesen látogathatjuk a jégkorongcsapat hazai meccseit

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Vasárnap a MAC Budapest ellen játszanak hazai pályán.

Tovább olvasom

Sport

Márton Anita az idei legjobb magyar eredményt érte el diszkoszvetésben

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Szerző:

A sportoló 58,69 méteres eredménnyel zárt a Tisza-kupán.

Tovább olvasom

Sport

Sporthétfő: magabiztos Pick-győzelem Dániában

Ez a tartalom archív! A cikkben szereplő információk a megjelenés óta megváltozhattak.
/var/www/szegedma.hu/web/stab/szmamanager.jpg

Megjelent:

Egy helyen a hétvége legfontosabb szegedi sporteredményei.

Tovább olvasom

Aktuál