Sport

Kicsik és nagyok együtt futottak a II. Alsóváros Félmaratonon + FOTÓK

Kicsik és nagyok együtt futottak a II. Alsóváros Félmaratonon + FOTÓK

2013. október 30., szerda
Kicsik és nagyok együtt futottak a II. Alsóváros Félmaratonon + FOTÓK
alsovarosfelmaraton_024

Tavaly novemberben rendezték meg először az Alsóváros Félmaraton elnevezésű baráti amatőr utcai futóversenyt, amelyen sok amatőr futó vett részt. Múlt szombaton verőfényes, már-már nyárias napsütésben a BSI Futónagykövet „szegedi tagozata” ismét futásra invitált mindenkit, akár kicsit, akár nagyot, hogy együtt fussanak pár kört Alsóváros utcáin.

A Hattyas utcán kijelölt rajtnál együtt indították el a nagy létszámú mezőnyt szombat délelőtt, mely 64 felnőttből és 11 gyermekből állt. Mindenki maga választhatta ki a számára megfelelő távot, a kicsik 1,1 kilométert futottak, a nagyobbak 5,1, 9,1, 13,1, 17,1, és 21,1 km távok egyikét teljesíthették. A legfiatalabb versenyző 3 éves volt, a legidősebb pedig 58. A legnépszerűbbnek a 21,1 kilométeres, félmaratoni táv bizonyult, amelynek 47-en vágtak neki. Külön érdekesség, hogy

Kopasz Fanni

13 évesen életében először 1:52:50 alatt futotta le a félmaratoni távot, amelyet Magyar Tartalékosok Szövetsége külön kitüntetés formájában díjazott. A futóverseny nem lezárt utcákon zajlott, ezért a futók biztonságáról az Alsóvárosi Polgárőrség, a Szegedi Kerékpáros Sport Club kerékpárosai, valamint a gyerekek legnagyobb örömére a rendőrség is gondoskodott. Az amatőr szervezésű verseny rendkívül jól sikerült, baráti, sőt már-már családias hangulatban zajlott, ahonnan senki nem távozott üres kézzel: mindenki kapott emléklapot, a gyermekek mézeskalács befutóérmet, a félmaratont teljesítő futók kézzel készített kerámia érmet, valamint különböző ajándékokat. A díjak mindegyikét a verseny indulói ajánlották fel, nevezési díj nem volt, a batyus buliról maguk a résztvevők gondoskodtak. Reméljük, hogy jövőre még többen kedvet kapnak, hogy rajthoz álljanak és célba érjenek ezen a nagyszerű hangulatú rendezvényen, amely jól bizonyítja, hogy a futás minden korosztályt megmozgat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.