Sport

Kézilabda: eddigi legnagyobb rangadójára készül a Pick

Kézilabda: eddigi legnagyobb rangadójára készül a Pick

2013. október 4., péntek
Kézilabda: eddigi legnagyobb rangadójára készül a Pick
pickszeged01_il

Szombat este az idei bajnoki kézilabda-küzdelmek eddigi legnagyobb rangadója következik: a Pick Szeged és a Csurgó csap össze a veretlenek újszegedi csatájában.

Immáron 15. alkalommal csap össze a két déli alakulat. A 2008 óta első osztályú somogyi kistelepülés együttese és a kétszeres magyar bajnok eddigi 14 összecsapásán azonban a Tisza-partiak még nem győzettek le - s várhatóan ez a jó széria szombaton sem szakad meg. Az elmúlt két esztendőben bajnoki elődöntőket is vívtak a felek, ami azt jelenti, hogy a csurgóiak stabilan a harmadik legjobb egységnek számítanak hazánkban. A rangadó fényét emeli, hogy a két gárda eddig még veretlen a bajnokságban: mind a Pick, mind a Csurgó hét-hét alkalommal hagyta el győztesen a pályát, s jelenleg 14-14 ponttal a tabella első két pozícióját foglalják el. (A péntek esti Veszprém - Balatonfüred mérkőzést követően várhatóan ez Nagy Lászlóék élre állásával fog módosulni.)

ONLINE!

Szombaton 18 órától a SZEGEDma.hu élőben közvetíti a Pick Szeged - Csurgói KK kézilabda-mérkőzést. Tartsanak velünk, szurkoljunk együtt!

Az

Imre Vilmos

irányította, a Pickhez hasonlóan EHF-kupa szereplő somogyi egységet eddig az a Balatonfüred tudta a legjobban megszorongatni 26 lőtt góljával, amelyet a Pick simán lelépett legutóbbi hazai meccsén. A jó erőkből álló alakulatban három egykori Pick-játékost találunk

Herbert Gábor, Oláh Gábor

és

Lele Ákos

személyében, de a nyáron több légióst is igazoltak. Közülük kiemelkedik a Picknek még a Ciudad Real színeiben 2006-ban négy gólt lövő szélső,

Alberto Aguirrezabalaga

, a hispán nemzeti csapatban szereplő

Mikel

öccse. A baszk származású játékos mellett a fehérorosz válogatott irányítóját,

Barisz Puhovszkijt

is meg kell említsük, akit igazán jól ismerhetnek a Tisza-parti drukkerek, hiszen a Bajnokok Ligája 2010-2011-es csoportkörében a Dinamo Minszk színeiben két meccsen 9-9 gólt lőtt a mieinknek. A szerb jobbátlövő

Đorđe Golubović

a spanyol Leóntól igazolt Somogyba, míg

Pordán Bálint

Lelével egyetemben igazolt Tatabányáról a szombat esti ellenfélhez. A papírforma a mieinknek kedvez, akik várhatóan nagyszámú, a rangadóra kilátogató közönség előtt küzdhetnek nyolcadik diadalukért szombat este 18 órától az újszegedi sportcsarnokban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.