Sport

Kézilabda: a Benfica jön Szegedre az EHF Kupában

Kézilabda: a Benfica jön Szegedre az EHF Kupában

2013. október 22., kedd
Kézilabda: a Benfica jön Szegedre az EHF Kupában
benfica_logo

Kedd délelőtt kisorsolták Bécsben az EHF Kupa legjobb 32 csapatának párosítását. A Pick Szeged a portugál Benfica együttesét kapta.

Bár a portugál kézilabdát közel sem jegyzik egy szinten a magyarral - utoljára 10 esztendeje vettek részt világbajnokságon (hazai rendezés, 13. hely), legjobb Európa-bajnoki szereplésük egy 7. hely 2000-ből -, s a Benfica is inkább labdarúgócsapatként ismert itthon, a luzitánok klubcsapata a második számú európai kupasorozat 2. körében izlandi ellenfelet búcsúztatott a Haukar képében, kettős győzelemmel (34-19, 34-22). A 3. körös párharcnak természetesen a Bajnokok Ligája selejtezőjéből érkező Pick Szeged az egyértelmű esélyese, ráadásul a sorsolás is a mieinknek kedvez, hiszen a november 23/24-i játéknapon idegenben, pontosan egy héttel később (november 30./december 1.) Szegeden mérkőznek meg a felek a legjobb 16 közé jutásért. A hétszeres portugál bajnok - legutóbb ezüstérmes -, négyszeres kupagyőztes, négyszeres szuperkupagyőztes egység szinte kizárólag hazai játékosokból áll. A kupasorozatban szintén érintett Csurgó a török Besiktassal került össze. A legjobb 16-ba jutott együttest négy négyes csoportba sorolják majd, a sorsolás december 5-én lesz.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.