Közélet

Kétszáz kerékpárt kap a polgárőrség

Kétszáz kerékpárt kap a polgárőrség

2013. október 5., szombat
Kétszáz kerékpárt kap a polgárőrség

Kétszáz kerékpárt kap a rendőrségtől az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) – jelentette be az országos rendőrfőkapitány a 100x100 biztonság elnevezésű bűnmegelőzési mintaprogram régiós fórumán szombaton a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszalökön.

Papp Károly

altábornagy közlése szerint az erről szóló közbeszerzési eljárás folyamatban van, arról, hogy az eszközök hová kerülnek, a polgárőr szövetség elnöksége dönt. A főkapitány emlékeztetett, májusban húsz segédmotoros kerékpárt kapott a polgárőrség, hamarosan pedig öt gépkocsit biztosít az OPSZ-egyesületek munkájának támogatására az Országos Rendőr-főkapitányság. Papp Károly a fórumon tartott előadásában megerősítette, a rendőrség továbbra is stratégiai szövetségesként tekint a polgárőrségre, a két szervezet élő, napi kapcsolatban áll egymással. A közbiztonság és közrend javítása érdekében elengedhetetlen a rendőrség, az önkormányzatok és a polgárőrség összefogása és a kölcsönös segítségnyújtás – fogalmazott. Hozzátette: a rendőrség szeptember végén öt megyében indított el összehangolt közterületi járőrszolgálatot a Készenléti Rendőrség erőinek segítségével. A következő időszakban Nógrád megyében is hasonló, készenléti egységekkel kiegészített akciók indulnak – közölte Papp Károly.

Túrós András

, az OPSZ elnöke a 100x100 program eddigi tapasztalatairól szólva elmondta, a kezdeményezésnek nagy a támogatottsága mind a polgárőrség, mind pedig a rendőrség részéről. A körzeti megbízottak nagyban segítik a helyi polgárőr egyesületeket, több helyen pedig többszörösére nőtt a közösen végzett járőrszolgálati órák száma – ismertette. A konferencia végén az országos rendőrfőkapitány az ajaki polgárőr egyesületnek egy személygépkocsit adott át.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.