Közélet

Kedden kezdődik a Hummer sofőrjének tárgyalása

Kedden kezdődik a Hummer sofőrjének tárgyalása

2013. október 21., hétfő
Kedden kezdődik a Hummer sofőrjének tárgyalása
hummerrendor01_mti_kzg

A Szegedi Törvényszék kedden kezdi tárgyalni annak az osztrák férfinak az ügyét, aki a vád szerint 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával szándékosan halára gázolta Kenéz Imre rendőrjárőrt.

Az ügyészség

Thomas Robert B.-t

- aki korábban 28-szor került összetűzésbe a törvénnyel – hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja. A 35 esztendős férfira akár életfogytig tartó szabadságvesztést is kiszabhat a bíróság. A vádirat szerint a Hummer terepjárójával a 43-as úton a nagylaki átkelő felől Makó irányába tartó vádlott nem volt hajlandó megállni az őt igazoltatni szándékozó, ezért megkülönböztető jelzést használó motorkerékpáros rendőrjárőr felszólítására. A törzszászlós Apátfalva belterületén – hogy megállásra bírja a férfit – motorkerékpárjával keresztbe állt a terepjáró előtt. A vádlott ekkor egy hirtelen gázadással fellökte a motorkerékpárt, és elütötte a mögötte intézkedő rendőrt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítás közben elhunyt. A vádlottat az áldozat járőrtársa próbálta megfékezni, a férfi azonban késsel támadt rá. A rendőr ekkor kénytelen volt fegyverét is használni, a súlyosan megsérült sofőrt végül egy civil közreműködésével sikerült legyűrni. A vádlott előzetes letartóztatásáról szóló egyik bírósági döntés indoklásából kiderül, hogy a korábban hivatalos személy elleni erőszak és fegyveres rablás miatt is büntetett vádlott az egy évig tartó nyomozás alatt mindvégig következetesen szembehelyezkedett a rendőri intézkedéssel.

Kenéz Imrét Pintér Sándor

belügyminiszter hősi halottá nyilvánította és posztumusz hadnaggyá nevezte ki. Temetésén sok száz kollégája és barátja búcsúzott tőle, díszsírhelyét halála első évfordulóján avatták föl.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.