Közélet

Jobbik: megkésett gyógyír a havi két pénzfelvét ingyenessé tétele

Jobbik: megkésett gyógyír a havi két pénzfelvét ingyenessé tétele

2013. október 4., péntek
Jobbik: megkésett gyógyír a havi két pénzfelvét ingyenessé tétele

A Jobbik elnök-frakcióvezetője szerint a havi két pénzfelvét ingyenessé tétele csak megkésett gyógyír az embereknek.

Orbán Viktor

miniszterelnök péntek reggeli rádióinterjújában erősítette meg, hogy az átlagjövedelem mértékéig havi két készpénzfelvétel tranzakcióilleték-mentes lesz.

Vona Gábor

az interjúban elhangzottakra reagálva azt írta az MTI-hez eljuttatott közleményében: a magyar emberek látják kárát, hogy "nem a Jobbik jóindulatú figyelmeztetése, hanem az emberek pénztárcájának megcsapolása árán tanul a Fidesz". Hozzátette, előre figyelmeztettek arra, hogy a bankok a kivetett tranzakciós adót az emberekre fogják terhelni. Így a havi két pénzfelvét ingyenessé tétele csak megkésett gyógyír számukra - értékelte Vona Gábor. Közölte: a Jobbik a hústermékek mellett valamennyi alapvető élelmiszer, így a tej, tejtermékek, tojás, zöldség áfáját 5 százalékra csökkentené. Erre vonatkozó 2012. novemberi javaslatukat azonban mind a Fidesz, mind az MSZP leszavazta, akárcsak a közigazgatásban dolgozók illetményének méltányos rendezését - jegyezte meg. Az ellenzéki pártvezető szerint a rezsicsökkentés tekintetében is "a Jobbik nyomában lohol a Fidesz", a Jobbik ugyanis már 2010 áprilisában ezt, valamint a közműcégek állami befolyás alá vételét javasolta. Vona Gábor hiányolta, hogy a miniszterelnök rádióinterjújában nem beszélt "az MSZP mellett a Fideszt is átjáró korrupcióról, amely a Papcsák-botrányban csúcsosodott ki", a cigány választópolgárok "szavazógépként történő felhasználásáról", a "tragikus közbiztonsági állapotokról", illetve arról, miért nem támogatják az E.On-vizsgálóbizottság felállítását.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.