Közélet

Hoppál: Soros pénzügyi körei támogathatják Gyurcsány cégeit

Hoppál: Soros pénzügyi körei támogathatják Gyurcsány cégeit

2013. október 31., csütörtök
Hoppál: Soros pénzügyi körei támogathatják Gyurcsány cégeit

Soros György pénzügyi körei támogathatják Gyurcsány Ferenc cégeit – jelentette ki Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője csütörtöki sajtótájékoztatóján.

Hoppál Péter

arról tájékoztatott, hogy egy csütörtökön megjelent hetilap arról ír, „irdatlan pénzekkel tömi

Soros György

üzletember

Gyurcsány Ferenc

cégeit”. Emlékeztetett rá, hogy a

Bajnai Gordonhoz

köthető alapítványokat, egyesületeket, blogokat szintén Soros pénzügyi körei segítik. Levonhatjuk következtetésként, hogy a szobordöntögetés és a hamisítási botrány mögött is talán ebből a forrásból származó pénzek szerepelnek – fűzte hozzá a Fidesz szóvivője. Mint mondta, úgy tűnik, hogy Soros pénzügyi körei a baloldal különböző erőit támogatják, „noha a baloldal különböző erőit ugyanazok az emberek vezetik, akik 2010 előtt tönkretették az országot”. Rámutatott, úgy tűnik, Gyurcsány Ferenc mostanában Soros György pénzeiből próbálja támadni saját vetélytársait is, tehát a személyes hatalmi harc ütközeteiben Soros-pénzek állnak a háttérben. Hoppál Péter megjegyezte, bár nincs információjuk a pontos összegekről, de valószínű, hogy „nem aprópénzzel gurigáznak”. Vajon a globális spekulatív tőkének, Soros Györgynek és a hozzá hasonló támogatóknak 2013-ban miért éri meg befektetni Gyurcsány Ferencbe? – tette fel a kérdést. Ezzel kapcsolatban felhívta a figyelmet a DK-s politikus korábbi nyilatkozatára, melyben úgy fogalmazott, jobb, ha nem tudjuk, honnan érkeztek a támogatások miniszterelnöksége idején a baloldalhoz. Lehetséges, hogy kezdjük egy kicsit sejteni, hogy honnan érkezhettek akkor, mert most látjuk, hogy honnan érkeznek most – jegyezte meg a szóvivő. Vajon mit várnak Gyurcsány Ferenctől ezek a spekulatív pénzügyi körök, amelyek nem a magyar családok érdekében adták, adják a támogatásukat? Miért segítik anyagilag erősödni Gyurcsány Ferencet? – sorolta. Hoppál Péter kijelentette, választ várnak arra is, hogy milyen veszélyes alkut köthettek egymással a magyar családok kárára, mit ígért Gyurcsány Ferenc „ezeknek a homályos pénzügyi köröknek”. Leszögezte, az elmúlt hetekben bárki tapasztalhatta, hogy a DK-s politikus bármilyen eszközt képes megragadni a hatalom megszerzése érdekében, még a baloldali politikusok átverésére is képes. Kaméleonként változtatja a politikai pártokat, váltogatja nézeteit – húzta alá. A bajai hamisítási botránnyal kapcsolatos újságírói kérdésre úgy reagált: jelenleg tisztázatlan a Demokratikus Koalíció szerepe az ügyben. "Egy volt DK-tag roadshow-zza körbe a magyar médiát, és naponta nyilatkozik, közben pedig az ő szerepükről keveset hallunk. Jó lenne, ha Gyurcsány Ferenc tisztázná magát. Napok óta lapít ebben a kérdésben" – tette hozzá. A Lánchídra kitett molinó kapcsán úgy fogalmazott, „úgy tűnik, Bajnai Gordon szót fogadott Gyurcsány Ferencnek, és felült a gázrezsóra”. Fölösleges ilyen hisztériákkal a reggeli forgalmat megzavarni – jelentette ki.

Forrás:

Fidesz.hu

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.