Kultúra

Finisszázs - bővült a Zoltánfy-kiállítás az EDF Galériában

Finisszázs - bővült a Zoltánfy-kiállítás az EDF Galériában

2013. október 30., szerda
Finisszázs - bővült a Zoltánfy-kiállítás az EDF Galériában
Zoltanfy_2

Az október 11-én nyílt, és rövidesen záró gyűjteményes kiállítás további darabbal gazdagodott.

"25 év távlatából sem felejtjük

Zoltánfy Istvánt

, aki rányitotta a szemünket a szerelem, a házasság és a család szentségére, az ünnepek, az esküvők és az anyák által egymást váltó generációk szépségére. Az ő összetett festői nyelve időt vitt képeibe és varázslatot, meg vágyat, elrejtette a reményt a mindig szorosra zárt ajkak maradéktalanul kidolgozott sarkaiban" – mondta el a látottak keltette benyomásait a kiállítás vernisszázsán

Szilasi László

. Az irodalomtörténész egyetemi tanár hozzátette, a művész "újra észrevetette velünk a romos tanyák, a szemétre dobott bútorok, a törékeny vázák, az ósdi könyvek, a bekeretezett családi képek, a régi történetek, a szúette sublótok, a kormos petróleumlámpák, a kenyér, a bor és a kósza katicabogarak meg a mindig, mindennek ellenére mégis repülni vágyó ember erejét." A tárlatot október 31-én, Mindenszentek előtti napon, valamint november 4-5-6-án lehet még megtekinteni az EDF Galériában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.