Közélet

Fidesz: tovább csökkennek a családok terhei

Fidesz: tovább csökkennek a családok terhei

2013. október 20., vasárnap
Fidesz: tovább csökkennek a családok terhei

A Fidesz szerint a 2014-es költségvetés a pénzügyi stabilitás mellett garantálja, hogy tovább csökkennek a családok terhei, különösen az alacsony jövedelműeké.

Ezt a Fidesz sajtóirodája annak kapcsán közölte az MTI-vel, hogy

Karácsony Gergely

, az Együtt-PM szövetség politikusa, független országgyűlési képviselő vasárnap elmondta: a szövetség politikusai a közjót jobban szolgáló költségvetési módosító javaslatokat nyújtanak be az Országgyűlésnek. Kifejtette: megfeleznék a stadionberuházásokra szánt forrást és a közmédia támogatását, legalább inflációt követően emelnék a családi pótlékot és a gyermekgondozási segélyt. A Fidesz sajtóirodája a közleményben azt írta: "egyszer már láttuk, hogy milyen az ország költségvetése, ha

Bajnai Gordonon

múlik. Mindig a családok és a dolgozó emberek húzták a rövidebbet". Szerintük a fizetéseket, a nyugdíjakat és a családtámogatásokat csökkentették és IMF-hitel nélkül "a bukott baloldal" mozdulni se tudott volna. Hozzátették: Magyarország ma talpra állt, visszafizette az IMF-hitelt, pénzügyileg stabil és az ország tartós gazdasági növekedési pályára állt. Emlékeztettek arra, hogy novembertől tovább csökken a rezsi, januártól pedig a kiskeresetű családok adóterhe. A rászoruló gyermekek étkeztetését a tavalyi 29 milliárd forint helyett idén 40 milliárd forinttal, jövőre összesen 54 milliárd forinttal támogatja a kormány. Emellett 720 ezer rászoruló tanuló kap ingyen tankönyvet és több mint 110 ezer rászoruló gyermek számára biztosítanak szociális üdültetést - sorolták. A közlemény szerint a fizetések és a nyugdíjak vásárlóereje az alacsony inflációnak köszönhetően tovább nő. A 2014-es költségvetés azt is ösztönzi, hogy még tovább nőjön azoknak a száma, akik segély helyett munkából élnek - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.