Közélet

Fidesz: A politika legalja, amit a Bajnai-párt művel

Fidesz: A politika legalja, amit a Bajnai-párt művel

2013. október 11., péntek
Fidesz: A politika legalja, amit a Bajnai-párt művel

A Fidesz szerint "a politika legalja, amikor fogyatékkal élő emberek és beteg gyerekek hátán akar egy párt visszamászni a parlamentbe, ahogy azt az egyre hiteltelenebb Bajnai-párt teszi".

Így reagált a nagyobbik kormánypárt szóvivője

Szabó Tímea

, az Együtt-PM szövetség független országgyűlési képviselőjének szavaira, aki pénteken kijelentette: a Nemzetközi Pető Intézet tervbe vett államosítása semmilyen problémát nem fog megoldani, az állami felügyelet alá vonással a kormány "folytatja azt a kommunista tempót, amit már a magán-nyugdíjpénztárak lenyúlásával és az E.ON és egyéb cégek államosításával elkezdett".

Selmeczi Gabriella

(Fidesz) ezzel kapcsolatosan azt közölte az MTI-vel: a kijelentés különösen hiteltelen attól a bukott baloldaltól, amely kormányzása idején sorozatosan csökkentette a Pető Intézet támogatását és sorra szavazta le a Fidesz akkori indítványait az intézet helyzetének rendezésére. "A Gyurcsány-Bajnai-szövetséggel ellentétben - amely hagyta, hogy az intézet egyre nehezebb pénzügyi helyzetbe sodródjon -, a jelenlegi kormány kezdettől az intézet helyzetének rendezésén dolgozik" - fűzte hozzá közleményében a szóvivő.Tudatta azt is: a kiemelt pénzügyi támogatáson túl a Fidesz-kormány kész felelősséget vállalni a beteg gyermekekkel foglalkozó nemzetközileg elismert intézet fenntartásáért. Mint írta, a Pető Intézet eddig is egy száz százalékban állami tulajdonú társaság fenntartásában működött, a közvetlen állami felelősségvállalás minden érintett szerint megnyugtató helyzetet teremthet a gyermekek, a szüleik és a dolgozók számára is. Ezért a Fidesz támogatja az EMMI és az intézetvezetésének elképzelését. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) csütörtökön közölte az MTI-vel, hogy Maruzsa Zoltán felsőoktatásért és tudománypolitikáért felelős helyettes államtitkár egy müncheni világkongresszuson azt mondta, közvetlen állami fenntartásba kerülne a budapesti Pető Intézet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.