Közélet

Felmérték a tűzoltónak jelentkezőket Szentesen

Felmérték a tűzoltónak jelentkezőket Szentesen

2013. október 31., csütörtök
Felmérték a tűzoltónak jelentkezőket Szentesen

A Szentesi Katasztrófavédelmi Kirendeltség területéről 16 fiatalember jelentkezett tűzoltónak, akik számára a felvételi folyamat első kiválasztási lépésére került sor ma a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokságon.

Mint

Arany-Tóth Attila

szóvivőtől megtudtuk, a jelöltek a fizikai felmérés feladataival kezdtek, a mindenki számára kötelező kétezer méteres síkfutást követően további négy elemet kellett teljesíteniük a helyből távolugrást, ingafutást, fekvőtámaszt, felülést, a húzódzkodást, és fekve nyomás tartalmazó feladatsorból. A felmérést követően a jelentkezők a helyszínen írták meg önéletrajzukat, amelyet követően

Kálmán Rajmund

őrnagy, a Szentesi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka, helyettese,

Molnár Csaba

százados, valamint a szolgálatparancsnokok alkotta bizottság beszélgetett el a jelentkezőkkel, akiket eddigi életpályájuk és megszerzett ismereteik mellett arról is kérdeztek, hogy miért szeretnének tűzoltók lenni. A jelentkezők közül azok, akik a felvételi második fordulójára értesítést kapnak, egészségügyi és pszichológiai vizsgálaton esnek át, amely után kiderül, kik kapnak lehetőséget a folytatásra.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.