Közélet

Elképesztő indulat, düh és hatalmas erő munkált a rendőrgázoló osztrák sofőrben

Elképesztő indulat, düh és hatalmas erő munkált a rendőrgázoló osztrák sofőrben

2013. október 29., kedd
Elképesztő indulat, düh és hatalmas erő munkált a rendőrgázoló osztrák sofőrben
hummerrendor01_mti_kzg

Elképesztő indulat, düh és hatalmas erő munkált abban az osztrák gépkocsivezetőben, aki a vád szerint 2012. október 11-én Apátfalván Hummer terepjárójával szándékosan halára gázolta Kenéz Imre rendőrjárőrt - mondta a Szegedi Törvényszéken kedden az a makói férfi, aki segített megfékezni a vádlottat.

A 35 esztendős

Thomas Robert B.-t

hivatalos személy ellen elkövetett emberölés, intézkedést végrehajtó rendőr sérelmére, felfegyverkezve, folytatólagosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés bűntettével vádolja az ügyészség. A per harmadik tárgyalási napján a tanúként meghallgatott

Móra Ferenc

elmondta, a vádlott a testét érő több lövés ellenére is folyamatosan késekkel támadt az őt megbilincselni próbáló rendőrre. Az autós, aki röviddel a gázolást követően érkezett a helyszínre, közölte, az osztrák férfi az elgázolt rendőr fegyverét próbálta megszerezni, majd egy pillangókéssel igyekezett megszúrni az áldozat járőrtársát, de az ő kezét vágta meg. A járőr ezt követően elővette fegyverét, amelyet a vádlott a csövénél fogva igyekezett kicsavarni a rendőr kezéből, ezt a tanú kirúgta a kezükből. Végül hárman tudták fához bilincselni a vádlottat. Móra Ferenc arról is beszélt, az osztrák férfi egyik társa a dulakodás alatt kivett valamit a Hummerből, és gyorsan elhajtott a helyszínről. A bíróság az eset egy szemtanúját is meghallgatta, a férfinak úgy tűnt, a vádlott meg sem érezte a testét érő 9 milliméteres lövedékeket, ezért először azt hitte, a rendőr a földbe lőtt. Egy az apátfalvi kamionparkolóban biztonsági őrként dolgozó tanú pedig arról számolt be, látta, amikor a vádlott terepjárójával még a gázolás előtt megkísérelte leszorítani az útról az őt igazoltatni próbáló motoros járőrt. A bíróság megidézte a vádlott - egy romániai hummeres túráról hazatérő - útitársait is, akik azonban nem jelentek meg a szegedi tárgyaláson. Beadványukban azt közölték, a hatóságok korábbi eljárása miatt nem kívánnak Magyarországra utazni.

Joó Attila

tanácsvezető bíró ezért felolvasta korábban tett vallomásaikat, illetve közjegyző előtt Németországban tett nyilatkozataikat. A külföldi tanúk indokolatlannak, eltúlzottnak és fenyegetőnek tartották a rendőri intézkedéseket. A per csütörtökön a sértettet és a vádlottat ellátó orvosok és mentősök meghallgatásával folytatódik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.