Egészség

Éjszakai MR-vizsgálatokat végeznek öt központban

Éjszakai MR-vizsgálatokat végeznek öt központban

2013. október 30., szerda
Éjszakai MR-vizsgálatokat végeznek öt központban

Országszerte öt központban végez éjszakai MR-vizsgálatokat két alkalommal egy képalkotó diagnosztikai vizsgálatokra szakosodott cég azon betegek számára, akik november 16. utáni időpontra kaptak előjegyzési időpontot.

Az MTI-hez szerdán eljuttatott közleménye szerint a szolgáltató november 9-én és 16-án éjszaka Budapesten két helyen - a Péterfy Sándor utcai kórházban és a Honvédkórházban -, valamint Szegeden, Debrecenben és Győrött az első ötven jelentkezőt, összesen 250 beteget soron kívül, térítésmentesen megvizsgálnak. A várakozási idő a képalkotó diagnosztikai vizsgálatok közül az MR esetén a leghosszabb, ezért döntött úgy a Diagnoscan Magyarország, hogy egy rendkívüli, országos vizsgálatsorozat elvégzésével lehetőségeihez mérten csökkenti az MR-vizsgálatokra várakozók számát - közölték. Magyarországon a röntgen kivételével valamennyi képalkotó vizsgálatra vannak rövidebb-hosszabb várólisták. A szolgáltató központjainak adatai alapján a diagnosztikai vizsgálatok közül MR-vizsgálatra akár 86 napot, CT-vizsgálatra 66 napot, UH-vizsgálatra esetenként 60 napot, csontsűrűség-vizsgálatra is 20 napot kell várni.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.