Közélet

Dönci volt a sztár az Állatok Világnapján a Karolinában + FOTÓK

Dönci volt a sztár az Állatok Világnapján a Karolinában + FOTÓK

2013. október 7., hétfő
Dönci volt a sztár az Állatok Világnapján a Karolinában + FOTÓK
allatok_vilagnapja_karolina14_gs

A tanulók házi kedvenceiket mutatták meg az Állatok Világnapján, míg a Karolina iskola udvarán Dönci, a hatéves póni várta a gyerekeket.

A negyedikes Braun Martin kínai csíkos törpehörcsögöket kapott pár hete, melyeket büszkén mutatott meg iskolatársainak. „Magokat és répát adok nekik enni, és fontos tudni, hogy vizet nem isznak” – magyarázta lelkesen. Sutyi épp kicsinyeket vár, ezért rá különösen figyelt, s osztálytársait is figyelmeztette, óvatosan bánjanak a kisállattal. Kócos nevű tengerimalacát hozta be a suliba

Németh Réka Bodza

, az egy kilós állatkát karácsony óta nevelgeti, s mint megtudtuk, a kedvenc étke a lóhere, de a sárgarépát is kedveli. Dél-amerikai degukat, vagyis mókusegereket is megsimogathattak a gyerekek, melyeknek egy éve a gazdája

Szabó Kata

. Kiderült, hogy mivel a degu társaslény, nem szabad egyedül tartani, mert depressziósak lesznek. Az első osztályos

Gál Patrik

sárgafülű ékszerteknősöket hozott az Állatok Világnapjára, de halakat, nyulat, papagájt, gyíkot, csigákat, sőt még békákat is láttunk a Karolina iskolában.

A legnagyobb sikert Dönci, a póni aratta, aki még kisebb akadályt is átugrott a gyerkőcök kedvéért, és békésen tűrte, hogy simogassák a diákok. Kinyó Karolina, a balástyai Leon-Cavallo Lovasklub szakosztályvezetője elmondta, tapasztalataik szerint a lányok jobban érdeklődnek a lovak iránt, az általuk szervezett táborokba is sokkal több lány vesz részt. „A gyerekek nem bírnak elmenni Dönci mellett anélkül, hogy meg ne érintsék, egy ilyen pici ló olyan a gyerekek számára, mint egy plüssmaci” – tette hozzá. Már a kilencvenes évek óta hagyomány, hogy az Állatok Világnapja alkalmából behozhatják a tanulók házi kedvenceiket – tudtuk meg Magos Gábortól, a Karolina iskola ökofelelősétől. Az állatsimogató mindig nagy sikert arat, természetesen külön ügyelnek arra, hogy ne szeretgessék agyon a kisállatokat a gyerekek. Az alsó tagozatosok különösen aktívak ezen a rendezvényen, de Magos Gábor szerint minden diák szeretettel fordul a házi kedvencek felé.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.