Bulvár

Bioszálak – finomszálas arcfiatalítás Szegeden is

Bioszálak – finomszálas arcfiatalítás Szegeden is

2013. október 13., vasárnap
Bioszálak – finomszálas arcfiatalítás Szegeden is
szepeszeti_beavatkozas05_gs

Új bioanyagokat tartalmazó gyors és fájdalommentes fiatalító eljárás jelent meg az esztétikai piacon, amivel még a természetes öregedési folyamatok is visszaszoríthatók. Altmayer Anita Szegeden egyedüliként foglalkozik a bioszálas arckontúrozással.

A fiatal bőr és üde megjelenés nem egyszerűen divat, hanem bizonyos szakmákban mind a nőknél, mind pedig a férfiaknál elengedhetetlen. Napjainkban viszont nem csak a hollywoodi sztárok engedhetik meg maguknak, hogy felvegyék a harcot az öregedés látható jeleivel, a ráncokkal. Szegeden egyedüliként

Altmayer Anita

, az SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinika főorvosa foglalkozik a bio-felszívódó szálas arckontúrozással, vagyis a Fine Thread Contour (FTC) kezeléssel. „Az FTC fájdalommentes esztétikai beavatkozás, mely során vékony, rövid, biológiailag felszívódó antibakteriális el nem szakadó szálakat alkalmaznak az arc, nyak, toka, valamint a test egyéb részein” - ismertette portálunkkal a főorvos. A tűkkel bőrbe juttatok bioszálak mikrosérüléseket okoznak, melynek hatására felfokozódik a sejtek, a kollagén és elasztikus rostok termelődése. Tulajdonképpen ennek hatására indulnak meg a fiatalodási folyamatok, de csökkennek a természetes öregedési folyamatok is.

arcfiatalitas01_gs

Az FTC olyan nőknek és férfiaknak ajánlott, akik nem akarják komplikáltabb esztétikai műtéteknek alávetni magukat, de szeretnének néhány évvel fiatalabbnak látszani. A beavatkozás 25-30 éves kortól azoknak javallott, akik arcliftinget szeretnének az arc alsó vonalában, áll, toka területén megereszkedett bőr megemelése céljából. Egy alkalomra 40-50 percnél nem is kell több időt rászánni, s 1,5-2 évig megmarad a szálacskák hatása. A bőrgyógyász az első kezeléstől számított három hónap múlva kontroll vizsgálatot javasol, a szakember ilyenkor felülvizsgálja, szükség van-e újabb bioszálak befűzésére. Ha a páciens elégedetlen, akár további három, négy alkalommal megismételhető a beavatkozás.

szepeszeti_beavatkozas07_gs

„Az eljárás nagyon biztonságos, a komplikációk ritkák. Átmeneti duzzanatok, néhány napig tartó kisebb bevérzések előfordulhatnak, de ezek hamar lelappadnak” - így a bőrgyógyász a lehetséges mellékhatásokról. Az FTC egyéb esztétikai kezelésekkel, mint a lézerkezelés, vagy a hialurolsav feltöltés is kombinálható. Számos magyar közszereplő felvállalta már, hogy bőrének fiatalítása és feszesítése érdekében a bioszálas módszert mellett döntött.

Miklósa Erika

Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas opera-énekesnő vagy

Pataki Zita

, az RTL Klub időjósa is kipróbálta már az FTC kezelést.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.