Sport

Az elnökség elfogadta Egervári beszámolóját és lemondását

Az elnökség elfogadta Egervári beszámolóját és lemondását

2013. október 29., kedd
Az elnökség elfogadta Egervári beszámolóját és lemondását
egervari_sandor01_gs

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége keddi ülésén elfogadta a válogatott volt szövetségi kapitánya, Egervári Sándor szakmai beszámolóját, egyúttal - hivatalosan - a szakember október 11-én felajánlott lemondását is.

Az MLSZ honlapjának keddi beszámolója emlékeztet arra, hogy Egervári 2010. augusztus 11. és 2013. október 11. között 34 mérkőzésen vezette a magyar együttest, a mérlege pedig 17 győzelem, 8 döntetlen és 9 vereség volt. Teljesítménye 62 százalék, az elmúlt 25 évben ennél egyetlen magyar szövetségi kapitány sem teljesített jobban. Ahogy hangsúlyozzák: 2000 óta ő volt az első, akivel a negyediknél jobb helyet tudott elérni selejtezőcsoportjában a válogatott, hiszen mindkét selejtező végén a harmadik lett. Az elnökség elfogadta, hogy Egervári tíz olyan játékost is beépített a keretbe, aki bronzérmes lett a 2009-es egyiptomi, U20-as világbajnokságon, és azt is, hogy egészen idén márciusig töretlenül fejlődött, és a legtöbb mérkőzésen igazi közösségként működött a magyar válogatott. A beszámoló szerint ugyanakkor a grémium elfogadhatatlannak tartja a március óta lejátszott találkozókon tapasztaltakat, legyen szó barátságos vagy tétmérkőzésről, közösségépítésről, eredményességről. "Különösen sajnálatra méltó, hogy a csapat a selejtezősorozat kiemelkedően fontos bukaresti mérkőzésén nem tudott felnőni az elvárt szinthez, és teljesítményével, de legfőképpen a vereség módjával az egész futballszerető közvélemény számára hatalmas csalódást okozott" - olvasható az mlsz.hu-n. A romániai, 3-0-s kudarc után felmerült a szövetségi kapitány leváltása, ám az elnökség akkor úgy döntött, hogy a hátralévő mérkőzéseken is Egervári és stábja dirigálja a csapatot, ezt követően viszont egyértelművé vált, hogy a szakember az általa elért szinten túl már nem volt képes a továbblépést biztosítani, így az amszterdami, 8-1-es vereséget követően az MLSZ elnöke elfogadta a lemondását - áll a honlapon. Az elnökség szerint Egervári tevékenysége két időszakra bontható. Az első 30 hónapban folyamatosan fejlődött, erősödött a válogatott, az utána következett nyolc hónapban viszont megtört a folyamat, nem sikerült megőrizni a korábbi stabilitást és eredményeket: "Ennek legfőbb szakmai okai a válogatottban érintett játékosok meggyengült versenyeztetése, az aktuális forma, az átigazolások és sérülések voltak, amelyeket a szakmai stáb hibái is erősítettek. Ehhez hozzájárult, hogy a válogatott illetve a szakmai stáb támogatottsága is érezhetően gyengült a közvélemény szemében és a szakmában egyaránt." A beszámoló szerint az MLSZ elnökségének egyértelműen az az álláspontja, hogy a válogatott hosszú távú érdekeit a megfontolt, körültekintő kapitányválasztás szolgálja, ezért a vezetés alaposan mérlegeli a lehetőségeket, mielőtt meghozza végső döntését.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.